Törpenyuszi gyulladt szemével mit csináljak?
Kamillateát semmiképpen. Apró növényi szemcsék úszkálnak benne, és ez semmiképpen nem jó, ha mondjuk bemegy a szemüregébe, a szemgolyó mögé!!
A dokik általában antibiotikumos szemcseppet adnak, nem olcsó, és hosszú távon nem is jó az antibiotikum, de gyorsan meggyógyul tőle, ezért szeretik felírni, mert hálás lesz a beteg(gazdája).
Próbáld a bórvizet. A mi kutyáink állandóan ásnak, mindig telemegy a szemük földdel. Ha begyullad, mindig bórvízzel mosom ki, 1-2 nap alatt rendbehozza. Ha nekem van kötőhártyagyuszim uszoda miatt, én is azt használom.
nekem is volt begyulladva a nyuszi szeme.
Am ha a kamillatea "kis növényi részecskéi"(amik miatt SZŰRNI kell a teát?) bemehetnének a szem mögé, akkor 1) a szem igen szar dolog lenne, mert a por is bemehetne, és járhatna az ember évente szemgolyótisztításra a felhalmozódott mocsok miatt. Ez hülyeség, ezért van a könny meg az egyéb dolgok, bármi bemegy a szemhéj alá, az ki is jön.
És 2) nem adnák kisbabáknak meg érzékenység esetén. Semmi nem megy be sehová, és nem ezért veszélyes.
Mi kamillával mostuk a nyuszi szemét, 2 nap után semmi baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!