Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szerintetek, hogy kell egy...

Dover kérdése:

Szerintetek, hogy kell egy nyulat levágni?

Figyelt kérdés

Több verziót hallottam,de nem tudom melyik a megfelelő(bb).

Inkább olyanok válaszát várom akik már vágtak nyuszit.

2011. febr. 24. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Így, én még csak láttam és nem csináltam, de a papám nagyon éles késsel csinálta, és azt tudom, hogy a bokájánál először körbe, aztán nagyon óvatosan választotta el a hártyát a hús és a bőre között, picikét húzogatta le, aztán a fenekéig le lehet rántani. Akkor a farka vonalánál, mint egy tangabugyi alá valahogy benyúlt, és ott elvágta, aztán megint lejjebb húzta, aztán ott ismét kellett kicsit a késsel dolgozni(papám tapétavágóval csinálta, a kisebbik fajtával), és azután egy varázsütésre a combjától a nyakáig lejön egészben.

A nyakánál megint kell fejtegetni, aztán már lejön, az öreg a mellső bokájánál elvágta.

A belezésre már nem nagyon emlékszem, csak arra, hogy hosszant felvágta, és kiömlött minden, ő meg guberált közte, de nem tudom, mi micsodája és hol van.

A nagypapám soha nem használt a leütéshez semmit, a tenyere élével csinálta, és még úgy is előfordult, hogy kicsit leszakadt a nyuszi feje.

Arra nagyon emlékszem, hogy mind egyből orrvérzett, kélem, hogy egy picit is szenvedtek volna, talán, ha egy másodpercig.

És mindig azt mondta nekem ő is, meg a mamám is, ha állatot vágtak, hogy nem szabad sajnálni, mert akkor jobban szenved az állat, ha ragaszkodnak a lelkéhez.....lehet hülyeség, de szép, találékony magyarázat egy kisgyereknek.

2011. febr. 24. 22:03
 12/16 anonim ***** válasza:
Onnan tudni, hogy jól csaptad e le, hogy az ütés pillanatában megmerevedik a teste, aztán elernyed, és nem rúgkapál. Teljesen eszméletét veszti.
2011. febr. 24. 22:04
 13/16 anonim ***** válasza:
:O én nem is tudtam, hogy ez ilyen természetes. azt hittem, hogy olyan mint kutyát vagy macskát enni.
2011. febr. 24. 22:06
 14/16 anonim ***** válasza:

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:06

Nem tudom eldönteni, hogy komolyan írtad, vagy csak ironizálsz.

2011. febr. 25. 00:34
 15/16 anonim válasza:

Szia!

Mindenképpen úgy, hogy szerencsétlen ne szenvedjen.

Engem a szomszéd néni tanított meg, mikor balga módon kedvtelésből nyúltartásba kezdtünk.

Szerintem ne próbálkozz vele ;-), mert ha ügyetlen vagy, akkor száz halállal hal szegény.

Az a verzió szerintem a legrosszabb, ha a fejét vágod le legelőbb - csupa szőr, és vér lesz minden: horror.

Mivel a belsőségeket is ügyesen kell eltávolítani: belek, húgyhólyag, epe(!) legjobb, ha megkérdezel egy hentest, nem csinálná-e meg neked.

Ha több nyúl van, hívj egy szakértőt, és miután legalább 2-szer végignézted, próbálkozhatsz vele. :S

2011. febr. 25. 14:34
 16/16 anonim válasza:

anonym_anomália én úgy tudtam hogy az ütéstől meg kell halnia, nem? Vagy tényleg csak elkábul..?

Pedig mi is vágtunk már le rengeteg nyulat...(kb. 80) és én úgy vettem észre hogy meghaltak..na mind1.

2012. ápr. 18. 04:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!