Milyen nemű törpenyuszikat tarthatok együtt?
Kedves utolsó! Persze, tudom, hogy társas állatok, mert alapjáraton nagy csapatban élnek, de nem véletlenül nem szokás több (egynemű, ivaros) nyulat együtt tartani. A vadon élő nyulak azért (is) élnek csapatban, mert úgy "praktikus", több esélyük van időben észrevenni a ragadozókat, de amúgy mindenkinek külön odúja van. Na most egy ketrecben, vagy akár egy egész szobában se lenne túl egyszerű megoldani, hogy ne keveredjenek egymás "területére", vagy ha már összetűzésbe kerültek, akkor a gyengébbnek legyen elég helye elmenekülni.
De akkor pontosítok, hogy ne legyen félreérthető:
"... olyan állatot, amelyiket kifejezetten társaságban kell tartani, és békében megvannak egymás mellett még az ugyanolyan neműek is."
Remélem, így már megfelel.
Második voltam.
Szia!
Nekem két ivartalanított lány nyuszim van,egyik 5,mésik 4 éves,és sajna kezdettől fogva utálják egymást.Nem tudtuk őket összeszoktatni,és volt hogy egyszer állatorvos lett a nagy cirkusz vége.Egy pillanat alatt történ,pedig végig ott voltunk velük,de az egyik nyuszim nagyon megsérült a verekedésben.Teljesen külön kell tartanunk őket,még jó hogy 1,5 szobás a lakásunk,így megoldható.De még így is,ha az egyik hallja a másikat mozgolódi a másik szobában,már rohan az ajtóhoz,és morog.Semmilyen módszerrel nem sikerült összeszoktatnunk őket.Úgyhogy a két lányról lebeszélnélek,inkább az ivartalanított bak-nőstény párosítást ajánlanám.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!