Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tényleg igaz? (nyúl dolog)

Tényleg igaz? (nyúl dolog)

Figyelt kérdés

Egy barátomnál voltam, és neki volt egy nyula. Én is szeretnék hamarosan egy mini kosorrú törpenyulat...

Így jött valahogy szóba, hogy minél kisebb egy nyúl, annál könnyebben hal meg... Pl. felfázik vagy nem tom...

IGAZ?

2011. febr. 12. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom biztosan, de szerintem nem. Attól függ jól tartják-e. A nyulak eleve érzékenyek a huzatra. Figyelj, hogy ne legyen huzatos, hideg helyen, de ne tartsd pl. radiátor mellet se, mert a túl meleg se jó nekik. És vigyázz, hogy ne hízzon túl, egészségesen tápláld. Minden csak a gondozáson múlik! :)
2011. febr. 12. 14:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Eszembe se jutna! De attól félek h pl kiengedem, és lemegy. És ott lent nagyon hideg ám a csempe!!! :D
2011. febr. 12. 14:56
 3/7 anonim ***** válasza:

A kis méret az egészséggel van kapcsolatban, ugyanis minél kisebb a nyúl annál gyengébb lehet az immunrendszere, a törpeség génje miatt, tehát az 1kg alatti nyuszi, már nem biztos hogy egészséges.

Ezért csak megbízható tenyésztőtől a standardnak megfelelő méretű szülőktől származó nyuszit vegyél.

Egyébként tényleg vigyázni kell a nyuszira, mert nagyon hamar megbetegedhet, vigyázni kell a táplálására is mert nem tud hányni, ezért ha rossz vagy számára mérgező ételt evett az akár halálos kimenetelű is lehet.(ekkor is számít a méret)

2011. febr. 12. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor felügyeld, vagy építs valami barikádot, hogy ne tudjon lemenni! ;)
2011. febr. 12. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy lógó fülűm, bár nem volt az a törpe méretű... :D Mikor kivettük, a kanapéra terítettünk egy pokrócot. Valahogy tudta, hogy nem szabad máshova mennie, soha nem is ment le a kanapéról. Mindig minket ugrált körbe. Néha igen nagy sprinteket levágott. :-) Aztán egy idő múlva szobatiszta is lett. Az nem a mi érdemünk, egyszerűen kint nem piszkított. Szerintem ha vigyázol rá, akkor nem fázik meg, de a genetikai betegségeket nem tudod kiküszöbölni, ezért érdemes egy jó tenyésztőtől venni. :-)
2011. febr. 27. 03:00
 6/7 Viviana válasza:
És ha veszel egy nyuszit,akkor oltasd be mert ha megcsípi egy szúnyog a fülét akkor elpusztu.
2011. febr. 27. 19:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, de nem azzal van baj hogy megcsípi a szúnyog a fülét, hanem van egy betegség, a myxomatosis, amit a szúnyogok terjesztenek, ez terjed a csípéssel,illetve RHD ellen is be kell oltani, ezt a vírusos megbetegedést te is beviheted az utcáról. 3 hónaposan kaphatja meg,ezekben az oltásokban vannak különböző immunerősítők is, amik szintén fontosak.Igen egy nagyobb és erősebb nyuszi nyilván szívósabb, de a törpenyuszik is jól bírják a kiképzést, ha megfelelően vannak tartva!
2011. febr. 27. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!