Hosszúszőrű malacka fésülgetése?
Sziasztok,
malackámat egy évvel ezelőtt vettem, akkor még rövidszőrűként. Eszem ágában sem volt hosszúszőrűt venni, viszont úgy 6 hónapja a kis hülyém elhatározta, hogy farkincát növeszt. Először csak egy tincs kezdett el nőni, most már oldalt is hosszú. Egyelőre aranyosan kunkrodik ( :) ), de még mindig nő, és én nem tudom, mit tehetnék. Többször próbáltam igazgatni neki, de nagyon nem hagyja, pedig alapból két tonna kajával, simivel + gügyögéssel próbálom megszerettetni vele a fésűt. Utálja a fésűt. Most már odáig jutottunk el, hogy a látványára elszalad és hisztizik, a közelébe se tudok vele férkőzni. A malackát kézbe venni lehetetlen: annyira örökmozgó, hogy nem bírja ki, pár másodperc múlva már ugrik ki az ölemből és rohan tovább, rosszalkodik. Még nem olyan hosszú a szőre, hogy feltétlen gondozni kelljen, de most meg odapisilt a padlóra, aztán beleült, és amikor felállt, tiszta pisi volt a szőre... mindezt úgy, hogy eddig elméletileg szobatiszta volt... rá sem ismerek! A szőre meg csak nő és nő, és nem engedi, hogy fésüljem! Tippek?
Nna, gondoltam beírom, hogy végül is nem lett semmi, nem nőtt sokkal tovább a szőre, megmaradt félhosszúnak, nincs vele probléma.
Most viszont a körme nő...
Sőt, elárulom, hogy néha még a fokukat is vágni kell sajnos :)
Hát kell odafigyelés hozzájuk!
Tegnap levágtuk a körmét. Ketten, apámmal. Nem hittük volna, hogy sikerülni fog. Alapból nem tűri, hogy kézbe vegyük, pedig ezt leszámítva nagyon szelíd, barátságos malac. De azt a hisztit, ami tegnap levágott... Be kellett csavarnunk egy törölközőbe, hogy egyáltalán meg tudjuk fogni, akkor viszont teljesen meg volt zavarodva, és körbe-körbe forgolódott. Végül aztán egy egész darab répával + zölddel sikerült kicsit elterelni a figyelmét, addig apám levágta a körmét. De ezalatt is egyfolytában nyavalygott...
Ami viszont meglepő volt (azonkívül, hogy se apám, se a malac nem szaladt el visítva), hogy utána milyen hamar elfelejtette ezt a kis malőrt :D Azt hittem, duzzogni fog... De tök aranyos volt, egyáltalán nem haragudott. És most csinik a kis körmei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!