Hörcsögöm vakaródzik és mikor hozzáérek, engem is megcsíp valami, és viszket. Bolha, rüh, atka vagymiez?
Tehát,már amikor kaptuk akkor vakarozott, és amikor megfogom a hörcsögöt, akkor engem is megcsipkodnak. Bolhát kerestem rajta, mert a macskáimnál volt ilyen jellegü problémám, csakhogy a kis bundájába nemtaláltam látható élösködöket. Van valakinek valamilyen tapasztalata e téren ? Ha igen nagyon örülnék ha megosztanád velem, mert rohadtul irritáló:D
Ui: a csípések hasonlóak a bolhacsipéshez, legalábbis a bolhacsipés által kiváltott reakciomhoz
A rühösség (scabies) atkafertőzés, mely apró, vörös kiütéssel, és igen erős viszketéssel jár. A fertőzés közvetlen érintkezéssel terjed. A nőstény atka alagutat fúr a bőr legfelső rétegében, és petéket rak a járatba. A fiatal atkák (lárvák) azután néhány napon belül kikelnek. A fertőzés heves viszketést okoz, feltehetően az atka kiváltotta allergiás reakció miatt.
A rühösség legjellemzőbb tünete az erős viszketés, amely éjszaka a legkínzóbb. Az atka járatai hullámos vonalként jelennek meg, körülbelül 10 mm hosszúak, néha apró göbbel a végükön. A járatok később már nem láthatók jól, mivel gyulladás vagy vakarásnyomok fedhetik el. Külső és belső kezeléssel gyógyítják. (A hörcsög rühös megbetegedése emberre nem fertőző.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!