Állatkereskedésben vettem tengerimalacot. Lehet, hogy vemhes? (lent)
1 hónapja és 3 napja vettem egy 3 hónapos nőstényt egy állatkereskedésben. Mostanra kicsit megnőtt széltében, először arra gondoltam biztos túletetem, de a mai nap felmerült bennem, talán vemhes. Életemben először van ilyen állatom és nézelőttem is a neten: már megesett olyan, hogy vemhes állatot vittek haza.
Az állatkereskedében a hímek és a nőstények egy helyen voltak - gondolom -, mivel az eladó megnézte a nemét miután kivette. (Csak egy nőstény, ami nemrég ellett az volt elválasztva.)
Ma este jobban szemügyre vettem a malacom, és ahogy óvatósan tapogattam a hasát mintha éreztem volna valami rángatózást. Lehet az is hogy csak azt éreztem, ahogy összerándul, nem tudom. Nem akarom a frászt hozni rá, sem kiszorítani a szuszt.
Van valami jele annak, hogy vemhes egy tengerimalac?
A nőstényeknek az emlői mindig nagyon látszanak?
Arra is gondoltam, az állatkereskedésben a testvéreivel volt egy ketrecben. Tudom pár állatnál van olyan, hogy a saját testvérével párosodik.
A tengerimalacoknál is előfordulhat?
1 válaszoló azért ette meg a kicsiket mert, túl fiatal volt ahhoz hogy szüljön, és nem tudta volna a kicsiket szoptatni, ezt ösztönből tette.
Persze a kérdésre szeretnék válaszolni: Lehetséges hogy a malackád vemhes. Az első jel a peteérés hiánya, ha a fedeztetés sikeres, a nőstény a termékenyítéstől számított 16-dik (plusz-mínusz 1) napon nem ivarzik újra. A vemhesség 4-dik hetében, ha kezünkkel a nőstény hasát óvatosan (!), gyengéden mindkét oldalon megfogjuk, a méh kitapintható (a rágcsálók méhe kettős). A vemhesség 5-dik hetében a hasfal mind jobban tágul, a nőstény napról-napra „kövérebb”. A 7-dik hét végén a kölykök (vagy kölyök) mozgolódása jól érezhető. A vemhesség vége felé (az utolsó hetekben) a kölykök sokat mozognak, még a lábak rúgása is érezhető, s gyakran az is hallható, ahogyan rágnak (a foguk összekoccan).
A vemhesség átlagosan 68 napig tart (59-73 nap). Ha az alomszám nagyobb, a nőstény hajlamos pár nappal korábban fialni, egy vagy két kölyök esetén pedig legtöbbször néhány nappal később fial(hat) le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!