A patkányt meg tudom szelídíteni?
házilag nem jössz rá, beteg-e. állatorvos, ántsz, akármicsoda tudja megvizsgálni.
én a helyedben megszabadulnék tőlük, mert mindenféle kórokozót terjesztenek, amik ha nem is ártalmasak rájuk, lehet, hogy a lovakra vagy rátok igen.
egyébként szelidíthetőek és nagyon intelligensek. például pesten a 4/6-os villamos vonalán van egy hajléktalan férfi albínó patkánnyal, amit idomított, afféle társa, mint valami kutya (ücsörög a karján, vállán, elveszi a szotyit, stb.). :/ :)
ha szeretnél valami patkányfélét, inkább kisállatkereskedésbe menj be és érdeklődj! :) az biztos nem mar meg, nem kell félned, hogy fertőzést terjeszt.
Nagyon okos állat és idomítható.Valahol tenyésztik őket és aknák hatástalanítására használják.
Ha még kicsi,biztos szelidíthető!
Az egészségét szerintem csak orvossal tudod megállapítani biztosan.... :D
Felnőtt patkányt már tuti nem, de még a választós korú kölyköt se biztos. Max. akkor lehetne esélyed, ha még egy szemnyitás előtt álló, 2 hét körüli picit sikerülne befognod, és kézzel felneveled.
De ha patkányt akarsz tartani, tényleg jobban jársz, ha boltból veszel.
Láttam már vadon fogott patkányt, ami teljesen szelíd és kedves volt. Két hetes korig érdemes velük foglalkozni, tehát az éppen nyitott szemű kölykök még szelídíthetőek. Amint eléri a 100g-os méretet, el kell vinni dokihoz, adatni neki egy kis antibiotikumot, és utána már biztonságos. Foghatnál egyet nekem is! :)
De ha nem kifejezetten a vad patkányokért vagy oda, akkor keress fel egy tenyésztőt, sokkal jobban jársz, eleve szelíd állatot kapsz. A bolti patkányok mire elérik az elválasztható kort, általában már rendesen el vannak vadulva, kezdőként nehéz őket megszelídíteni.
Az a baj a vad patkányokkal, hogy megszokták a nagy és tágas teret. Ezért úgy megszeleídíteni, mint a hobbipatkányt, hogy ketrecben tartod, stb, nem lehet. Mert szenvedni fog a bezártságtól.
Viszont szabadon meg nem kéne fogdosni mert rengeteg betegséget terjeszthet. Hiába teszed karanténba, hogy nem beteg, ha továbbra is a szabadban él, nem tudhatod, mikor kap el valamiféle kórt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!