Tengerimalacot be lehet tanítani trükkökre?
Nah valamelyik nap összevesztem valakivel hogy be lehet-e tanítani tengerimalacokat trükkökre, utánna megtaláltam nete ezt a videót
http://www.youtube.com/watch?v =v8-avB7EIZM&feature=relat ed
és az lenne a kérdésem hogy ez trükk-e? betanított trükk-e? vagy pedig idomított trükk?
vagy egyik sem mert ösztönösen jön neki (amit kétlek)
mert az illető szerint nem lehet őket megtanítani trükkökre
Ez attól függ, mit nevezel trükknek. Alapvetően még egy halat (vagy fejletlenebb élőlényeket) is be lehet tanítani, hiszen pl amikor nyitom az aksi tetjét, a halak már gyülnek oda, mert tudják kaja jön. Megfigyelték, és megtanulták, bizonyos szempontból ez is egy trükk. Lényegében a trükk nehézsége, ami betanítható, arányos az állat intelligenciájával, okos állat, bonyorult trükk, buta állat, egyszerű trükk.
Namost a tengerimalac nem tartozik a legokosabbak közé, de alap dolgokat meg lehet neki tanítani. Ebben a videóban valszeg úgy történt, hogy a tengerimalac elkezdte ráncigálni a rácsot (nem feltétlenül azért, mert ki akart jönni, de ez is lehetséges, bár ok számunkra most nem annyira lényeges), az kinyílt. A gazda ezt látva megjutalmazta, majd ezt még eljátszották jópárszor. Tehát a malac részéről, egy eredetileg véletlen cselekvés kapott pozitív megerősítést (kaját). A vidóban is látni, hogy emberünk lóbálja ott a saltát, ösztönözve a malacot. Ezután az ajtó becsukása már hasonló módon betanítható.
Tehát összeségében tanítható a t.malac, de sose az eszéről lesz híres.
Szia!
Nem biztos, hogy ez be lett tanítva a malackának.
A 3 malacomat a szobámba szoktam kiengedni futkározni egy elkerített helyre. Lerakok a földre 3 pokróvot és ha ezt meglátják tudják, hogy lehet kiugrani a ketrecből futkározni. De ha nincs kint az a 3 pokróc és a ketrec ajtójuk nyitva van sose ugranak ki, még akkor sem, ha kint van a földön a kaja.
Valamint ha kirakom őket a földre de ezek a takarók nincsenek a földön gyorsan visszafitnak és beugranak a ketrecbe.
Pedig én ezeket sose tanítottam meg nekik, ez ösztönösen jön náluk.
Egyébként nem nagyon taníthatóak, viszont hallottam olyanról, hogy valaki szobatisztává nevelt egy malacot, hallgat a nevére stb. Szóval nagy türelemmel és kitartással kisebb trükköket meg lehet nekik tanítani, a kajával pedig ösztönözni tudod őket.
Nekem sikerült egy-két dolgot tanítanom még a régi malacaimnak,akiktől az újabbak gondolom
ellesték ezeket a trükköket!Nálunk mindegyik felmászik a jobbkezemre,névre is hallgatnak,nem olyan ehéz ezeket elérni!
Az egyik ki tudja nyitni a ketrecet -amiről videóm is van-viszont ezért már le kell lakatolni szegényt :(
Előző vagyok!
Ilyen trükköket lehet betanítani nekik: http://www.youtube.com/watch?v=_W-wCg7dJ9Q
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!