Palotapincsi kislány olyan furcsán hörög néha, hogy azt hiszem megfullad.1 éves. A 6. éves fiúnál ezt sohasem tapasztaltam. Mitől lehet ez?
Lehet epilepsziás...sajnos ilyen orrú kutyáknál gyakran előfordul.
A mi pincsink is epilepsziás volt!
Vidd orvoshoz,de figyeld meg azért,h mennyire duzzad meg ilyenkor a nyaka és ha tudod akkor feszítsd szét egy picit a száját,h milyen színű lesz tőle a nyelve,de ha nem sikerül vagy nem akarod akkor meg a roham után nézd meg egyből,h milyen színű a nyelve,mert ez is sokat segíthet az orvosnak...tapasztalatból írom!
Mi azt csináltuk amikor rá jött a roham,h masszíroztuk fel le a nyakát és a hátát,így nem tartott olyan sokáig...sajnos a mostani kutyánk is epilepszia gyanús (mopsz)és nála is ezt használjuk meg egyből visszük levegőzni,h kapjon friss levegőt!
Ha van kertetek akkor ha nem is egyből,de utána vidd ki a kertbe levegőzni,ha pedig panelban laksz akkor meg az ablakot nyisd ki és állj ott vele egy kicsit amíg a kezedben tartod.
23:16-os vagyok
Igaz nem mindegyiknél fordul elő...mellettünk lakik egy pincsi,8 éves és soha nem volt ilyen baja.
A mi pincsink kölyke pedig a rohamba halt bele,mert anyósomék nem voltak otthon amikor rá jött és már nem tudtak rajta segíteni!
A téli,fűtési időszakban viszonylag többször fordul elő és ugye nyáron a meleg miatt!
Próbáld meg azt,h ne érje nagy érzelmi hatás...pl ha haza mentek akkor próbáld meg azt,h nyugodtabban fogadjon,vagy ha vendégek érkeznek hozzátok.
Mi gyógyszert használtunk a kutyánál és roham után kapott belőle,pedig egész életében kellett volna szedni,de hála nem voltak sűrű rohamai!
Vidd el másik orvoshoz,h ha tudod,mert ki kell vizsgálni azt,h epilepszia vagy a nyelőcsöve van-e összeszűkülve! (nekünk a harmadik orvos állapított meg epilepsziát aki már egyből gyógyszert írt fel neki)
Ha jól emlékszek akkor lila volt meg oldalra fordította a fejét a rohamnál és megkeményedett a nyaka.
A mostani kutyánknak fehéres,de ő nem fordítja el a fejét,hanem maga elé hajtja.
Azért tanácsoltam,h keress fel egy másik orvost,aki elkezdi a kezelést,mert mi csak tippelgetni tudunk itt :(
De a turcsi orrú kutyáknál többször fordul elő azt,h össze van szűkülve a nyakánál a cső,általában ezért nem használnak rajtuk nyakörvet,mert az tovább ront rajta és még ugye az epilepszia is ott van...én ezt a kettőt tudom ami általában előfordul!
Remélem,h nem epilepszia,de ez se ijesszen meg,mert nem halálos,ha rendesen van ellátva és nagyon sokáig élhet ettől függetlenül!
Ha voltál vele orvosnál remélem megírod,h mi a baja szegénynek!
Én kívánom,h semmi komoly baja ne legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!