Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Olyan a nyuszitok, amilyet...

Olyan a nyuszitok, amilyet szerettetek volna?

Figyelt kérdés
Mindenkinek olyan kezesbarany nyuszija van,vagy van akinek kicsit akaratosabb?Mindenkinek szereti ha babusgassak,vagy van akinek inkabb ugy elvan maganak?Mert az enyem nem nagyon szereti ha simogatom,inkabb ha kivan engedve elvan maganak,miert,elronthattam vmit?Nevelesen mulik,vagy lehet h van amelyik siman ilyen?koszi
2010. dec. 28. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
nincs nyulam, de ők ilyenek....nem teljesen háziasítottak....és bizony nem mindegyik szereti ha babusgatják, ölelgetik, sőt szerintem elég ritka amelyik engedi....
2010. dec. 28. 11:26
 2/7 Doruss ***** válasza:

Nekem volt egy fekete nyulam, nagyon békés volt, nagyon szerettem, bár a babusgatást nem nagyon tűrte. Elég önálló volt, mindenhonnan kirágta magát és végül elszökött :( mert mindig kiment a kertből, ott pedig a kutya megkergette és kiűzte az utcára.

Ezután volt egy oroszlánfejű törpenyulam. Iszonyatosan vad volt, szerintem túltenyésztették. Ahányszor benyúltam hozzá, mindig "fufogott", vagyis ilyen köpőhang-szerűséget adott ki, aztán megharapott. Akkorát tudott harapni, hogy hihetetlen. És nem mi vadítottuk el, nagyon jól bántunk vele.

Amúgy az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nyúl nem nagyon van oda a babusgatásért. Nem hiszem, hogy nevelésen múlik, ők egyszerűen ilyenek.

2010. dec. 28. 12:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszi
2010. dec. 28. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi elrontottuk egy kissé, kis korában ugyan

ís nem gyömöszöltük agyon, inkább hagytuk, hogy ő jöjjön oda hozzánk. Már pici kora óta kézhez kell szoktatni, mindennap kivenni, hogy szokja (karomvágásnál, és műtétek után jól jön)

Minden nyúl külön egyéniség, de lehet rajtuk alakítani. A miénk kissé magának való, de a barátom ölébe bemászik a simogatásért, én meg le tudom fektetni a földre miközben dögönyözöm. De tud hisztis és duzzogó is lenni:-)

2010. dec. 28. 22:26
 5/7 anonim ***** válasza:
az enyém olyan amilyet szerettem volna, sőt! be kell valjam rosszabbra számítottam :) szobatiszta, hallgat a nevére, rettentően kiváncsi, imádja a pocakját, állandóan simogatni kell, ha nem simizzük csipked bennünket.. mindig ott van ahol mi, nem szeret egyedül :) imádom, amúgy 1 éves kiscsávó golyszlik nélkül.
2010. dec. 29. 00:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy nyuszim, ki kell ismerni őket, és nem szabad elfelejteni, hogy ők azért mégiscsak prédaállatok! Az ösztöneikben benne van, hogy meneküljenek, más állatok megtámadhatják őket. Az én nyulam szereti a társaságunkat, mindenhová utánam jön, és odafekszik, hogy lásson. Ha kint van, jön simogatásért, ha simogatom, egyből hátradobja a lábait, elnyújtózik kényelmesen. Ebből arra következtetek, hogy szeret minket, nem fél. Viszont, ha fel szeretném venni, akkor elszabadul a pokol! :) Kikéri magának, rugdos, és megsértődik. Így nem háborgatom, csak ha nagyon muszáj, akkor veszem fel, és akkor is csak a szükséges minimáis ideig. Ő nem egy kutya vagy macska, hanem egy nyúl, és ezt tiszteletben kell tartani.
2011. jan. 9. 00:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én nyuszim nagyon is megfelel az "elvárásaimnak":D.Mindig is ilyen nyuszkót akartam.Hallgat a nevére,tudja hogyha rosszat csinált(ilyenkor gyorsan visszaszalad a ketrecébe),imádja hogyha simogatjuk,viszont néha-néha előbújik előle a kis ördög,elkezd mindent kaparni amihez csak hozzá tud férni...:D.De én nagyon nagyon szeretem,nagyon örülök annak,hogy már 6 éve velem van.
2011. jan. 9. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!