Olyan a nyuszitok, amilyet szerettetek volna?
Nekem volt egy fekete nyulam, nagyon békés volt, nagyon szerettem, bár a babusgatást nem nagyon tűrte. Elég önálló volt, mindenhonnan kirágta magát és végül elszökött :( mert mindig kiment a kertből, ott pedig a kutya megkergette és kiűzte az utcára.
Ezután volt egy oroszlánfejű törpenyulam. Iszonyatosan vad volt, szerintem túltenyésztették. Ahányszor benyúltam hozzá, mindig "fufogott", vagyis ilyen köpőhang-szerűséget adott ki, aztán megharapott. Akkorát tudott harapni, hogy hihetetlen. És nem mi vadítottuk el, nagyon jól bántunk vele.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy a legtöbb nyúl nem nagyon van oda a babusgatásért. Nem hiszem, hogy nevelésen múlik, ők egyszerűen ilyenek.
Mi elrontottuk egy kissé, kis korában ugyan
ís nem gyömöszöltük agyon, inkább hagytuk, hogy ő jöjjön oda hozzánk. Már pici kora óta kézhez kell szoktatni, mindennap kivenni, hogy szokja (karomvágásnál, és műtétek után jól jön)
Minden nyúl külön egyéniség, de lehet rajtuk alakítani. A miénk kissé magának való, de a barátom ölébe bemászik a simogatásért, én meg le tudom fektetni a földre miközben dögönyözöm. De tud hisztis és duzzogó is lenni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!