Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tényleg olyan jó/rossz egy...

Tényleg olyan jó/rossz egy vadászgörény?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretnék egyet, lehet hogy kapok is.

De nem tudom, h tényleg jó 5let lenne-e.

Hiszen nagyon sokan mondják az hogy nagyon büdös, megharap, sokba kerül, és nem tudják kinek adni, ha nyaralni mennek.

De vannak olyanok is akik meg azt mondják, hogy jaj, milyen jó a görény, nem is büdös, nincs is vele sok gond, nem is tudnék nélküle élni...

2010. dec. 25. 12:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy nagy fába vágja a fejszéjét az ember, ha görényt tart. Majdnem, sőt körülbelül annyitörődést igényel mint egy kutya. Különleges állatok, ha következetesen vannak nevelve, szelíd házikedvenced lesz. Az emberek azért vélekednek negatívan, mert nekik a 'büdös mint a görény' szófordulat jut eszükbe, pedig ha kellő rendszerességgel van takarítva, egyáltalán nincsen kellemetlen szaga. Ha más állatot sem teszünk tisztába, annak is rossz szagú a helye.

Kicsikorától kezdve kell nevelni, és akkor nem agresszív. Persze lehetnek rossz napjai, amikor kiszámíthatatlan. A hirtelen mozdulatokat nem szereti, akkor támad a legtöbbet. Anyagilag sok egy picit, mert a ketrec, maga az állat, az oltások, és az eledelis kemény összegeket kíván. Nyaralni manapság magaddal is viheted, ha egészségi állapota megfelelő, és ha van szállítóládája. Néhány szálláshely kisállatbarát, oda nyugodtan vihetsz bármilyen házi kedvencet.

Sok sikert kívánok!

2010. dec. 25. 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:
18%
Alapvetően az a probléma, hogy a vadászgörény nem házikedvencnek való. Támad meg agresszív...naná. Ez egy vadállat ugyanis.
2010. dec. 25. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Van benne jó is meg rossz is.... Nekem 3 évig volt görényem, és még születtek is kicsik.

egy-két példa

Rossz: 2-3 naponta kell takarítani, sok pénzbe kerül az elején, tűzel és ha lány MUSZÁJ ivartalanítani ami megint csak pénz... igazi kis szabaduló művészek, de ezt hidd el!! egyszer a tetőn találtam meg, és ma sem tdom h jutott fel oda :S:S és ez csak egy példa.. az ajtót kitudja nyitni, ketrecét... ügyesek nagyon

összeszámolom neked mennyi az elején a tartása:

Görény: átlag 8000 FT(ingyen is beszerezheted, és ajánlom az idősebb göriket, jobb mint a kicsi (kiskorában nagyon harapnak de ugy h nem engedi el az ember újját, de van egy technika hogy hogy lehet kiszedni belőle:D), ugyan ugy ragaszkodni fog hozzád, és még ivartalanítva is van)

Ketrec: 15000 Ft

Hám: 2000 Ft

Itató:: 600 Ft

régi ruháid ami már nem kell amiben aludhat: ingyen :)

táp:2000 Ft + még amit külön veszünk (DE: változatosan kell etetni, és vannak ugyebár olyan élelmiszerek amik tilosak és MEGHAL tőle... (egyik ismerősőm nem akarte elhinni h nem ehet disznóhúst, és azthitte h főve már szabad ennije de NEM!

Alom: 1 zacskó 300

alomtál: 1500

ivartalanítás: 13000 Ft(lány görinél)

42.400 Ft és még csak a legfontosabb dolgokat írtam le..

előnye: édesek amikor makognak, jó érzés amikor látod milyen boldog, de amugy jó dolog a görénytartás :D

Azt hogy nem tudod nyaraláskor hova vinni.. biztos megtudjátok oldani, én visszavittem ahoz akitől vettem és szivesen vigyázott rá :) sok görényes barátod lesz, nekem is az utcában volt egy és az egymsáéra vigyáztunk amikor nyaraltunk.

Harapásról letudod szoktatni

Remélem tudtam segíteni, és szivesen segítek még hogyha kell!

2010. dec. 25. 14:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekünk volt vadászgörényük.Kan,és Leónak hívták.

Ugyanúgy viselkedik mint egy kutya.Az tény és való,hogyha nem ivartalanítod akkor erősen érezhető kellemetlen bundaszaga van..Szóval elég erős szaga van..pl: Ha megsimogatod,a kezeden utána érezted a bundaszagát..De ha ivartalanítva van akkor nincs semmi szaga..(akárcsak a macskáknál,kutyáknál)

Azt hogy vad,az is előfordul,de akkor maga az alomból választott példány nem jó,ugyanis nem szabadna harapnia.Abban igaza van aki azt írta,hogy a vadászgörény ragadozó állat (akárcsak a kutya) de ezek a tenyésztett görények már szelídeknek kell lenniük.

Ha harapós,agresszív kicsinek akkor vissza kell vinni a tenyésztőhöz,mert rossz egyedet adott..Van egy alapszabály a vadászgörényeknél.A tenyésztőknek azokat a kicsiket amik vadak külön kell választani,nem tenyészteni tovább.Egy jó vadászgörény sosem harap,főleg nem a gazdáját.

Leó nem volt harapós.Soha nem harapott meg minket.De voltak dolgai amire figyelni kellett..

PL:

-Ha enni ad neki az ember akkor nem szabad sok ételt kirakni neki(nem sokat eszik,kábé annyit mint egy macska),mert a maradékot ösztönösen eldugja a lakásban.Ha az udvaron a ketrecben van akkor ne gond ha elássa.

-Ha lakásban tartod akkor különösen figyelni kell a távirányítókra, zoknikra,és egyéb könnyű tárgyakra,mert úgy el tudja dugni,hogy alig találod meg.

-Meg kell tanítani a szoba tisztaságra.Általában az alomhelyén kiválaszt egy helyet.Ha oda végzi a dolgát,és rendben tisztán tartod,akkor csakis oda fog járni wc-ni..

-Foglalkozni kell vele mint a kutyákkal/macskákkal.Igényli is..Néha elviheted sétáltatni is,bár a hosszú sétáktól elfárad..

-Viszont az tényleg gond,hogy görényt másra nem tudod bízni,mert egy kicsit bizalmatlan az idegenekkel szemben..

-Arra is figyelni kell,hogyha a lakásban szabadon van ,akkor a konyhában lévő szemetes kukát ne tudja elérni,mert felborítja,belemászik..Neki ez játék,és élvezi,ha ki tud bányászni egy tojás héjat..Az ösztön azért működik elég rendesen nála..Mondjuk nem árt,és szép fényes lesz a szőre ha néha adsz neki nyers tojást.

- A görény tartása tényleg nem olcsó.Orvosi vizsgálatokra ugyanúgy el kell vinned mint egy kutyát. A ketrec tisztán tartása is pénzbe kerül,mert forgácsot,szénát és macskakavicsot sem árt venni..Igaz a ketrec felszerelését(itató,etetőtál) egyszer kell megvenni,de ez is pénzkiadás.Megfelelő táplálékot is kell venni,még akkor is ha házi ételt eszik..

Figyelni kell,hogy nem-e beteg,mert akkor orvosra is kell pénz költeni..

Annyi kiadás biztos van mint egy kutyánál..

De ezektől függetlenül aranyos,hálás kisállatok,és olyan jófejek,néha olyan viccesek,hogy öröm velük lenni..

Én például imádtam Leóban ,hogy néha átaludta a délutánt is,És amikor alvásból felébredve odajött hozzám,látszott rajta,hogy még félig alszik,mert olyan kis álmos feje volt..Tündériek.

2010. dec. 25. 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Hát ha neked való görény, akkor jó választás. Nincs olyan, hogy "jó" állat meg "rossz" állat, csak meg kell találni azt, amelyik neked megfelel.

Javaslom, nézz el egy-két görénytenyésztőhöz, fogdosd meg szagold meg őket, és ha nem harapnak és nem büdösek, akkor ezekre a kérdésekre meg is van a válasz. Egy rendes tenyésztő abban is segít, hogy el tudd dönteni, neked való-e a görény, kérdezhetsz tőle mindenfélét, és meg is nézheted, mivel jár a görénytartás. Szerintem ez a legbiztosabb megoldás.

2010. dec. 25. 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia nekem 4 gorenyem van !!!! 2 lany 2 fiu .Semmi baj nincs veluk nem harapnak CSAK amikor jatszunk veluk !

NEM BUDOSEK .. mindennap takaritva van a ketrecuk a szarosok mert ugy megvan csinalva ,hogy a ketrecbol attudnak menni kakalni !! Az igaz ,hogy nagyon sok szeretet es torodest igenyelnek De megeri .Szoval ha barmilyen kerdesek irj es leirom az email cimem. :)

2010. dec. 26. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!