Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » SOS! Mi a baj a szemével?

SOS! Mi a baj a szemével?

Figyelt kérdés

Nagyon aggódom a dzsungáriai törpehörimért. Ma észrevettem hogy nem tudja kinyitni a baj szemét? Begyulladt? Vagy mi történhetett vele? Összefügghet azzal, hogy 3napja annyira le volt fogyva, hogy enni alig birt? Ez is eléggé megijesztett mert nagyon jó evő a hörim, mindig jól nézett ki úgymond. Nem volt lefogyva, kövér sem volt, most viszont 3napja nagyon ijesztően nézett ki. Azóta nagyjából vissza hizott de még nem az igazi. És most a szemét sem tudja kinyitni. Állatorvoshoz holnap elvigyem? Egyébként lány höriről van szó, 7hónapos körül ha valamit is segit ez.

(Azt olvastam, h ha be van gyulladva a höri szeme akkor egy kis kamillával be lehet neki kenni. Igaz ez? Itt gyakorin olvastam)

2010. dec. 19. 16:48
 1/10 A kérdező kommentje:
*bal szemét
2010. dec. 19. 16:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Holnap amint teheted vidd el dokihoz! :(
2010. dec. 19. 16:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja!És a kamillával csínyján bánj!Szemre szerintem még okés de ne itass vele...legalább is macskánál így van.
2010. dec. 19. 16:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Úgy akartam, hogy fülpucolóra rakok egy kis kamilla teát és átkenem vele a szemét. Vagy ne csináljam?:S
2010. dec. 19. 16:56
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Ne fülpucolóra rakd sztem,mert lehet hogy kapálózni fog,vagy kapkodná a fejét és így kinyomhatod a szemét a pálcával.Szerintem egy vattalabdát áztass át.Biztonságosabb mindenképp és ugyanolyan hatásos.Finoman próbáld meg borogatni vele pár percig.
2010. dec. 19. 17:10
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi a választ. ha szerdáig nem változik vagy keddig akkor elviszem az orvoshoz.
2010. dec. 19. 17:28
 7/10 Várhelyi Sándor ***** válasza:
sok szerencsét!
2010. dec. 19. 19:26
 8/10 kopasz78 válasza:

Kamillateával tisztítás a házilag legjobb megoldás.

Az állatorvos lehet tud valami gyulladásgátló szemcseppet az állatkádnak.

2010. dec. 21. 09:29
 9/10 anonim válasza:

Az én hörcsögömnél is volt.Mi úgy hoztuk helyre hogy fülpiszkálót belemártottuk a teába. és végig húztuk óvatosan a szemén. 3 nap alatt jobban lett.:)

Remélem tudtam segíteni.

2010. dec. 22. 16:28
 10/10 anonim válasza:
Ja és mindennap kétszer megcsináltuk.:)
2010. dec. 22. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!