Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tudnék tanítani a patkányo...

Mit tudnék tanítani a patkányomnak? És hogyan?

Figyelt kérdés
Nyár óta van nálam a patkányom, de későn érek haza suliból, ezért rendszerint csak este 8 körül lehetek vele kicsit, aztán berakjuk a fürdőbe , hogy ne zavarjon ahogy este zörög. tehát nagyon sokat van egyedül. olvastam egy patkányos oldalon, hogy javíthat a viszonyon ha betanítunk neki valamit a játék mellett. most itt a szünet lesz bőven időm. milyen trükkök vannak amiket egyszerű megtanítani , és a patkány is élvezi?
2010. dec. 17. 12:54
 1/6 Platypus ***** válasza:

Az enyémeket akadálypályára tanítottam be és élvezik. Apró sajtdarabkákat használok jutalomnak. Úgy kezdtem, hogy adtam nekik egy nagyon apró falatot, és közben csettintettem egyet. Fél órán belül reagáltak a csettintésre és odajöttek hozzám. Másnap csináltam egy egyszerű, de hosszú akadálypályát a ketrecekből és egyéb tárgyakból, ahol ugrás, fel és lemászás és szűk helyen átmászás voltak a feladatok. Először a sajtot az orruk előtt húzva vezettem őket, közben csettintettem párat, és néhány kör után már önállóan futottak. A szlalom és az alagút keményebb dió, az hosszú idő után is nyögvenyelősen ment. Nézz utána a klikker módszernek, ez az alapja az egésznek.

És elsősorban szerezz neki egy társat, az is sokat javít az esti zörgésen. Régen nálunk is voltak problémák, de amióta böszme nagy helyük van és többen vannak, azóta elég diszkrétek éjjel. Pár méterre alszom tőlük, egyáltalán nem zavaróak.

2010. dec. 17. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem Deguim voltak anno és szállón laktam, mindig mikor ki mentem a folyosóra cigizni mindig a nyakamba vettem, élvezte és azt is hogy a haverokon mászkálhatott.

Imádták mikor tele raktam nyáron a ketrecüket minden féle zöld faággal és utat rághattak meguknak. :D

Trükköket nem tudtam tanítani nekik.

2010. dec. 17. 13:48
 3/6 anonim ***** válasza:

youtube: mouse clicker training, keress rá, ott vannak tippek. :)

Azt írták, a legfontosabb a feltétlen bizalom, hogy az állat szeressen és bújjon hozzád! Ha ez megvan, onnantól már könnyű az egész. :)

2010. dec. 17. 16:18
 4/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat! ami fura hogy simán elvan a vállamon , meg ha túl messze megyek tőle visszafut hozzám. de mikor kiszedem a ketrecből az néha kész kínszenvedés. kapaszkodik, és fut előlem, de van olyan is hogy simán kiszedem, vagy épp a kezemből veszi el a kaját, tehát nem hiszem hogy félne a kezemtől-szerintetek ez miért van. és gond lehet mondjuk a csettintős módszernél? (ha esetleg tényleg fél a kezemtől)
2010. dec. 17. 18:05
 5/6 Platypus ***** válasza:

Csettinthetsz a nyelveddel is. Vagy bármilyen másmilyen hangingert is használhatsz, a lényeg hogy rövid legyen és mindig ugyanolyan.

Az alapján, amit írsz a viselkedéséről, kedvel téged, de nem szokta meg az érintést. Ez gyakori olyan patkányoknál, amiket kiskorukban nem szocializáltak. Ha többet foglalkozol vele, és nem erőlteted hogy megfogd, akkor idővel meg fogja szokni.

2010. dec. 17. 18:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Örülj neki hogy ragaszkodik hozzád, én néha úgy kergettem a degukat. :D
2010. dec. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!