Hogyan szelídítsem mega tengerimalacom?
Az a baj vele, hogy túl agresszív, mikro benyúlok hozzá mindig körbe-körbe futkos, és nem udom kiveni meg simogatni sem mert harapdál.
mit csináljak vele?
1.Ha új, akkor ne nyüsztesd, kell neki egy kis idő, hogy felfogja a helyzetet, egy két napig hagyd. Teljesen érthető a félelme!
2.Ha viszont már régebb óta van nálad, akkor kínáld kézből salátával, de ne hajkurászd! Ha egy hónapon át körülbelül minden nap 5-10 percet kínálod kézből, vagy csak egyszerűen bent van a kezed, láthatóan javulni fog!
Sok szerencsét!
Az én tengerimalacom is ezt csinálta...Mikor kinyitottam a ketrecet rögtön szaladgálni kezdett, és nem engedte, hogy felvedd.Volt mikor harapdált.Úgy csalogattam magamhoz, hogy a zacskót amibe a táp volt elkezdtem zörgetni és oda jött.Aztán folyamatosan adtam neki enni, pár nap múlva már könnyebben ment a dolog.Na de nem beszélek múlt időbe, mert még mindig tart a kísérletem, de már sokkal szelídebb.Ha sikerül kivennem akkor sokszor fogom az ölembe, becézgetem simogatom.Mivel a tengerimalacok növényevők nem látnak túl jól így a szagod és hangod alapján fognak téged megismerni.Érdemes sokszor beszélni hozzá, ha sikerül akkor ölbe venni egy kis simogatásra.Egy ideig félni fog, de ha hozzá szokik igényelni is fogja a simit.=)
A másik szelídebb malackám néha ha kiengedem oda jön hozzám és lökdösi a kezemet az orrával.=) Ha az ágyra teszem őket, és leülök török ülésbe néha az ölembe is mászik.
Szóval kitartás, nagyon jó élmény egy szelíd kis malackát simogatni vagy etetni.^^
Megéri már a szelídítés is!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!