Valamit nem értek! A hörcsögök tartásával kapcsolatban! (? )
Mindenhol azt írják, mondják, hogy két azonos nemű hörcsögöt ne tartsunk egy ketrecben/terráriumban.
Na de mi van az Állatkereskedésekkel?
Onnan van az Én Hörim is.Nem verekednek, mindegyik nyugis volt.Nem bántották egymást.Egyik hörcsögön sem láttam sebet, harapás/karmolás nyomot.
Akkor most mi van?
Mert ha egyneműeket teszünk össze akkor( így írják!!) verekedhetnek.
Ha különneműeket akkor természetesen szaporodnak.
De a Kisállat Boltokban nem "szelektálják" a hörcsögöket( és más hasonló rágcsálókat) nemek szerint!És mégsem vmhes egyik sem.
Nem értem ezt a dolgot.
Köszönöm annak Aki segít nekem!
* Bocsi: Vemhes
Mert ha egyneműeket teszünk össze akkor( így írják!!) verekedhetnek.
Ezt az Így írják-ot arra értettem, hogy különböző netes oldalakon( mint itt)
A boltban általában fiatal állatokat látsz, ráadásul nappal, amikor kevésbé aktívak. Pihenőidőben azok a hörcsögök is szoktak békésen aludni kupacban, amik egész éjjel gyilkolják egymást. Rövid távon működik a dolog, de idővel egyre jobban stresszelik magukat a helyzettől és egyre durvábbak lesznek a konfliktusok. Ha 2 azonos neműt hazaviszel, ahogy öregszenek úgy fogják egyre jobban igényelni a magányt és harcolni a másikkal.
Az, hogy a boltban nem látod vemhesnek az állatot, nem jelent semmit. Hazaviszed, aztán egy hét múlva gömbölyödik, 2 hét múlva meg 10 rágcsálód van 1 helyett. Ha ivarérett nőstényt veszel fiúk mellől, olyan 90% esélyed van, hogy vemhes. Nagyon sok példát látni erre, a hirdetős oldalak tele vannak ilyen állatok kölykeivel. Én is vásároltam már sikeresen vemhes patkányt.
Jó köszönöm!
Inkább ki sem próbálom mi lenne ha ketten lennének!
Hát én is azt ajánlom, hogy ki ne próbáld, hogy kettőt összeraksz, mert abból tuti, hogy baj lesz. Tapasztalatból mondom. Én már jártam így. 2 testvér hörit vettem régebben. Mind2 lány volt és kicsik voltak, együtt voltak az állatkereskedésben. Meg is vettem őket, de aztán horror lett a vége, mert folyton verekedtek, még napközben is! Amikor az egyik aludt és odament mellé a másik, akkor az alvó felriadt és megharapta a másikat! Odáig fajult az egész, hogy a gyengébbik mindig tele volt sebekkel és a végén már 1 szemmel élt tovább, mert a másik kiharapta!!
Úgyhogy, remélem, tanulsz az én példámból és nem merészelsz 2 hörcsögöt egy ketrecbe rakni! Ők egyedül érzik jól magukat, elég az, ha néha te törődsz vele!
26/N
Köszönöm!
Sajnálom a Hörcsögödet!
Tényleg jobb egyedül a höriknek! Sajnos én is próbáltam már ilyen hörit megmenteni :( Kajáért mentem a sajátjaimnak és megszokásból benéztem az eladó hörik közé. Láttam hogy 2 iszonyatosan verekszik :( Nah persze több se kellett(kis boltról van szó, törzsvásárló vagyok) bementem az állatokhoz és szétszedtem őket. Az 1ik nagyon rossz állapotban volt, hiányzott a fél arca és már a hasát kezdte szétszedni a másik :( Az eladó csaj jófej volt, mert mondtam hogy haza viszem és megpróbálom megmenteni, ő oda is adta ingyen, azzal a "felkiáltással" hogy sok hörijük van most, nem veszi észre a főnök. Egyből állatorvos volt, de 3 órát bírt még szegényem :(
Nagyon horror volt látni, hogy ezek a bájos kicsi lények milyen brutalitásra képesek. Ezek után én is csak szigorúan egykeként tartom a höriket(Bár előtte sem voltak soha párban).
Szegényke!
Úgy lehetne, hogy vennék( karácsonyra ) egy Panda Egeret és néha egy 10-15 percre összetenném őket?
Ott lennék velük csak mindennap egy picit.
Így lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!