Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyire illik hozzám egy...

Mennyire illik hozzám egy vadászgörény?

Figyelt kérdés
Mennyire illik hozzám egy vadászgörény?Nagyon megtetszetek és nagyon szeretnék egyet de csak jövőre lesz rá lehetőségem:(Az a lényeg hogy jó lenne neki is ha lenne?Nagyon szeretem az állatokat a felszerelés drága de mindent meg tudnék neki venni.Minden nap legalább 2 órát de normálisan 3-4 órát tudnék rá szánni.Úgy tartanám hogy ketrecben lenne de kiengedném és akkor a szobában lenne de el akarom majd vinni sétálni is.Általában ugyan az a napi rendem maximum annyiban változik hogy épp iskola van vagy szünet.És most 13 éves vagyok de ha lesz akkor csak jövőre szoval akkor már 14.És fiú vagyok.
2009. jan. 19. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem is van vadászgörényem,nyáron kaptam meg..minden álmom 1 ilyen állat volt,mert...olyan kellet,aki okos,nem túl nagy,mert panelban lakunk,játékos,kézhezszoktatható,és..öcsém nagyon sok állatra allergiás...pl kutya macska.énis allergiás vagyok rájuk..de a görényre nem..nem is hullajtja a szőrét annyira mint pl 1 kutya vagy 1 macska..nincs vele sok gond..kicsit rakoncátlan..még nem igazán hallgat rám,mert 8 hónapos csak,és most lett ivarérett..és nagyon önfejű,de pl ha kiengedem a lakásba játszani,igényli a foglalkozást...odajön hozzám,piszkál,rámugrik...picit harapdál..csak hogy foglalkozzak vele:)imádni való..és sajnos most tényleg nagyon büdös...de nemsokára kilesz ivartalanítva,csak még nem elég érett hozzá az állatorvos szerint..a bűzmirigyét semmiféleképpen nem ajánlatos kivenni..mert ök ezzel kommunikálnak..nem szabad megfosztani őket az ilyen fontos szerveiktől..elég az ivartalanítás,és nem lesz ilyen büdös:) egyébként én direkt hímet választottam,mert azok nagyobbak és dagibbak a nőstényeknél:)és nekem ez tetszik..ami a necces még a görénnyel(és minden állattal),az a nyaralás..kell 1 fix ember,aki tud rá vigyázni,miközben a családoddal nyaralsz..ha csak nem viszitek magatokkal...visszatérve a büdösségre..anyu most vett 1 olyan almot,ami igaz,hogy drága a hagyományos alomhoz képest,de legalább hatásos..fgelszívja a nedvességet,magába zárja,és szép lassan átalakítja..szóval..egyáltalán nincs pisi szag...és csak havonta 1x kell kitakarítani ezzel az alommal(de a kakit az viszont minden nap kikell szedni)Multi fit diamonds az alom neve..szerintem sokkal jobb a hagyományosnál..remélem segíteni tudtam:)) és szerintem anyukádéknak mutass meg pár videót a görényekről..pl youtube on..vagy akárhol..biztos hogy megfog nekik tetszeni:))én is ezt csináltam anyuval..pedig ő nem engedte meg..de teljesen beleszeretett:) és végül magától vett nekem 1görénykét:))) sok sikert a gondozáshoz,ha anyudékat sikerül meggyőzni:)
2009. jan. 19. 18:19
 12/17 A kérdező kommentje:
Hát eddig úgy voltam vele hogy tenyészetből lesz.De még ezt átgondolom.Nekem az a fontos hogy ivartalanítot legyen már akkor amikor elhozom.Kösz a válaszokat:D
2009. jan. 19. 19:23
 13/17 anonim ***** válasza:
igen...jobb ha tenyészetből veszed...mert a házilag tenyésztett görények nem mindig"normálisak"...(nem azt mondom,hogy minden házilag tenyésztett görény korcsnak,vagy kezelhetetlennek születik,de sok esetben a szülők és gyerekeik nincsenek szétválasztva,és késöbb esetleg megtörténik,hogy kölyök születik...és erröl tudjuk,hogy nem egy egészséges dolog)bár..mi 1 ismeröstöl vettük a görényt...de tudom,hogy rendesen voltak pároztatva a szülők,és így egészséges kölykök születtek:))
2009. jan. 20. 19:02
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyedül állatkereskedésből nem szabad venni.

Tényleg nézz körül a neten, hátha hirdet valaki egy kis görényt, aki már ivartalanítva van.

2009. jan. 20. 19:19
 15/17 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm!Én igazából atenyészetből akartam elsőnek de utána gondolkodtam az örökbefogadásnál...De ez még elválik:)De a tenyészet jobban húz magához:D
2009. jan. 21. 11:36
 16/17 anonim válasza:

Hát gondolom most fogsz menni majd közép iskolába, nem? Lesz elég időd rá úgy is? Ráadásul előbb szüleiddel kéne megbeszélned a dolgot. Ne úgy járj mint egyik haverom. Mondjuk ő airsoft fegyvert (műanyag bogyó lövő fegyver) akart nagyon, de szülei nem támogatták, mondta, hogy felelősségel bánik vele és betartja a szabályokat meg minden és addig fűzte őket amíg sikerült rábeszélnie őket. Aztán most nem rég úgy tette el a fegyvert, hogy az aksi benne volt és meghúzta a ravaszt véletlenül és kilőtte az ablakot. Úgyhogy most egy jó 10 centis luk van az ablakán és szülei nem csináltatják meg.

Gondold át a dolgot és készűlj rá rendesen, aztán pedig bánj felelőséggel iránta, ha megengedik szüleid, és ne az legyen, hogy másfél év múlva ráunsz.

2010. aug. 19. 01:08
 17/17 1 srác ***** válasza:
én 12 éves vok nemsokára 13 és 5 hete van görényem és már nem is harap csak akkor ha jáccunk szoval nyugotan vegyétek meg:P
2011. jan. 7. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!