Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ki, és miért gondolja hogy az...

Ki, és miért gondolja hogy az ivartalanított nyulak egészségesebbek, és tovább élnek mint nem a nem ivartalanított társaik?

Figyelt kérdés
Most csak a BAKOKRA gondolok,szal nem a szülés vagy ilyesmi! =)
2010. dec. 1. 16:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%

17:21

Dugni tud, nem? Nem csak az ondóvezetéket "zárják el"? :O

2010. dec. 1. 18:15
 12/20 anonim ***** válasza:
38%

a heréktől is megszabadítják, ha tudni szeretnéd.

[link]

itt van képekbe, ha ennyire kiváncsi vagy

2010. dec. 1. 18:29
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

ma 17:56---Le tettem a fegyvert!Nem gondoltam hogy egyszer a természetellenes lessz természetes!Fiatalabb koromban tenyésztettem nyulakat leadásra, és hogy jobban hizzanak,-miután egy inszeminátor barátom megmutatta hogyan kell--a süldő bakokat én is ivartalanitottam.(több százat!!)

Ma már nem tenném meg!

Elolvastam a cikket amit egyikőtök belinkelt és belátom hogy ezeknek az oldalaknak az olvasása arra a meggyőződésre kényszeritett hogy elfogadjam a Ti hozzáállásotokat a dologhoz.

Ezennel megkövetek mindenkit akit a fölháborodott kirohanásaimmal megsértettem!Meghívnék mindenkit egy kávéra is,de komplikált lenne kivitelezni!

2010. dec. 1. 18:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom a nyulaknál hogyan befolyásolja az ivartalanítás az élettartamot, de a kutyáknál működik, csak úgy statisztikailag. Erre csak a számokból lehet adatokat meríteni, ugyanis a kutyák 40%-a here, vagy prosztata rákban 8-10 éves korukra elpusztulnak-, míg az ivartalanítottak ebek körében ilyen halál ok nincs.
2010. dec. 1. 19:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez a helyzet a nyulaknál, illetve még a stressz csökkenésével nő az élettartam, hiszen nincs állandóan felajzva, és nem akar mindent meghágni ami az útjába kerül. Nekem is ivartalaníttatva van,(bak) pedig egyedül él, de amikor meghágott egy lufit, (csak egyszer csinálta), úgy döntöttem itt az ideje a műtétnek. Úgy gondolom, amit nem ismer annak az elvétele sem okoz neki fájdalmat, nem szeretném szaporítani, nem akarom, hogy stresszben élje le az életét, tehát megműtöttem. Nem bántam meg.
2010. dec. 1. 23:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi! =))
2010. dec. 2. 16:51
 17/20 anonim ***** válasza:
Örülök, ha hozzászólásunk, itt ketten a végén, megnyugtató választ adott a kérdésedre.
2010. dec. 2. 22:01
 18/20 anonim ***** válasza:
Elmondom, a bak nyusziknak egy apró vágást ejtenek vagy a hasfalon, vagy a heréken, és kiveszik a heréket. Így a KIFEJLETT (8 hónaps kortól) nyuszi hormonjai lenyugszanak, így egy kiegyensúlyozotabb életvitelt folytatnak. Az én nyuszim is ivartalanítva lesz egy 20 perces rutinműtét :)
2010. dec. 10. 15:36
 19/20 A kérdező kommentje:
2010-12-01 17:21-EZT kinek írtad??? mert ha nekem az elárulom hogy az én nyulam nem akarja hogy a te szavaiddal éljek megb@szni a kutyát,és nem a sufniban van...amúgy a szobában való tartás ,úgy mint az ivartalanítás sem fajtaspecikus tartás !!!!!!!!!!!!!!!! nem is szeretném ivartalanítani,azért kérdeztem mert sztem hülyeség az egész ,és hogy más normálisnak mi a véleménye.....-.-
2011. júl. 10. 18:53
 20/20 anonim ***** válasza:
szerinted kedves kérdező hol a helye egy törpe kosorrúnak??? szerintem a lakásba szabadon sokkal jobban érzi magát, mint az erkélyen egy ketrecbe, vagy kinn egy nyúlólba... mióta ivartalan nincs rothadó húslevesszag az egész lakásban, a nyuszi sokkal kiegyensúlyozottabb, rosszalkodik, rohangál, hízeleg mint ivarérettség előtt.... amikor ivarérett lett, semmi más nem érdekelte, csak az, hogy meghágja a kutyát!!! mióta ivartalan, megint a legjobb barátok... megszüntek a jelölőbogyók, és a büdös pisi, sokkal nyugodtabb
2011. júl. 11. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!