Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak vele? Egerünk van!

Mit csináljak vele? Egerünk van!

Figyelt kérdés
Van egy egér az egyik szekrényünkben, maradék egéragacsba van bele ragadva! Hogy tegyem ki, hogy ne mászon ki a ketemből? Nem akarom bántani! Segítsetek! :(
2010. dec. 1. 07:05
 1/9 Silber ***** válasza:
Az egérragasztót alapból valami mobilizálható tárgyra (mondjuk kivágott kartonpapírdarabra) szoktuk felkenni, így "cakumpakk" ki tudjuk dobni a kukába az állatkával együtt.
2010. dec. 1. 07:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Csapd nagyon erősen a földhöz, akkor nem szenved.

Ha már beleragadt, akkor a sorsa megpecsételődött. Vagy kínlódva múlik ki szegény, vagy egy kegyes gyors mozdulattal.

Ha ez zavar téged, akkor legközlebb inkább olyan kis csapdát vegyél, amibe belemegy, de nem tud kijönni. És el tudod engedni a természetben.

Mi az a "ketemből"?

2010. dec. 1. 07:34
 3/9 anonim válasza:
Vigyél be egy vödör vizet és dobd bele.
2010. dec. 1. 08:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Próbáld két befőttesüveggel felszedni, nem fog elszaladni, és aztán elengedheted.
2010. dec. 1. 08:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi hagyományos egérfogót raktunk ki hármat a kazánházba, mert ott van egy egérke. Mind a háromból kiette a kaját úgy, hogy nem kapta el a csapda... Ilyenkor mi van? A ragacsos jobb szerintetek? Mivel próbálkozzak?
2010. dec. 1. 08:48
 6/9 anonim válasza:

Van egy nagyon jó,piros kis zacskóban van a méreg,annyi csak a baja,hogy 14 nap,mire megdöglik.Igaz,elsősorban patkányoknak csinálták,mert ugye azok olyan okosak,ha látják,hogy a társuk kimúlt,nem esznek belőle.Ettől meg ugye nem lesz baja 2 hétig,szóval jól bekajál belőle mindegyik.

Nekem egerekre is bevált.Csak várni kell,de tuti a haláluk,ha csak egy kicsit is ettek belőle.

A coopba vettem,500 ft körül van.

A ragasztóba a macska ment bele.

Talán bábolna bios,vagy protekt nem tudom,kidobtam a zacskóját,de biztos segítenek a boltba.

2010. dec. 1. 09:39
 7/9 anonim ***** válasza:

08:48!

Rosszul raktátok bele a kaját. Ezzel mi is szívtunk, mert folyamatosan kiették belőle,és röhögtek rajtunk, aztán a párom beújított szalonnabőrrel.

Azt remekül oda lehet erősíteni,és nincs menekvés.

Én nem vagyok se méreg se ragasztópárti. Mindkettővel elég sokáig szenved, még akkor is ha csak egy egér.

A csapda viszont gyors.

2010. dec. 1. 09:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Egércsapdás válaszoló vagyok. Lehet az is, hogy rosszul raktuk be, de anyukám azt mondta, hogy egyik évben így jártak ők is, és ők tudják, hogy hogyan kell. Esetleg létezhet, hogy hibás a csapda? Túl erős? Biztos, hogy ezek sem egyformák. Mindegy, megpróbáljuk újra, aztán ha nem megy, marad a méreg, amit az utánam válaszoló ajánlott. Bár én sem vagyok oda érte, de ha nem lesz más választás, muszáj lesz.

Nem tudok kimenni a kazánházba cigizni, így muszáj a hidegre kimennem, az meg nem tetszik (nem dohányzunk a lakásban és a kazánház van kialakítva erre :D)

2010. dec. 1. 12:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Le lehet szedni az egérpapírról, mivel nálunk igaz nem egércsapda hanem csótány(erős ragacsos) volt kint, és sok hörink van. Az egyik megszökött és belement a csapdába bele is ragadt. Azonnal langyos vízbe áztattuk a csapda alját ahol a höri bundája hozzá volt tapadva és szépen lassan a ragasztó megadta magát. Rágcsáló befogására humánusabb módszert válasszatok, szegény állatkára gondoljatok,akárhogy kártékony...befőttesüveg vagy vödör bele finom falatka az üveg szájához egy vonalzó vagy bármi amin az egér fel tud mászni beleesik falatozik és ki nem tud jönni. Kiviszitek a mezőre,parkba és elengeditek. Azzal nem lesz sokkal kevesebb egér hogy ölitek őket ráadásul ilyen kegyetlenül :(
2014. febr. 26. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!