Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac vagy hörcsög?

Tengerimalac vagy hörcsög?

Figyelt kérdés
melyik állatot érdemesebb tartani szerintetek?
2010. nov. 20. 20:40
1 2
 1/14 anonim válasza:
0%
Tengerimalacot tarts, mert nekik nem lesz olyan büdös az alom, mint a hörcsögöknél. Ráadásul 10 évig is elélnek ha jól vannak tartva :)
2010. nov. 20. 20:45
 2/14 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem inkább hörcsögöt, mert a tengerimalacnak hatalmas hely kell, mert nagyra megnő. Ráadásul legalább 3x kell forgácsot cserélni nála hetente. Meg többet is eszik, szóval több pénzt költesz kajára.
2010. nov. 20. 20:57
 3/14 anonim ***** válasza:
Én is a tengerimalacot ajánlom, nekem volt több is, nagyon aranyos kis állatok, annyit azonban nem árt tudni róluk, hogy utálják a zajokat pl: szatyor zörgése, attól megőrülnek, elkezdenek sivítani is, de ezt leszámítva jópofa állatok és a kicsinyeik teljesen kifejlődve születnek, olyanok mint a felnőtt egyedek, futnak, szőrösek és egyből fogyasztanak szilárd táplálékot is.
2010. nov. 20. 20:58
 4/14 A kérdező kommentje:

De a hörcsög harap nem?

És melyikkel kell rendszeresebben foglalkozni? (mondjuk ez nem lenne gond)

2010. nov. 20. 20:58
 5/14 anonim ***** válasza:
tengeri malac :D
2010. nov. 20. 20:59
 6/14 anonim válasza:

1. vagyok

foglalkozni mindegyikkel kell ;)

amúgy igen harap, de néha a malac is megkóstol, ha az oldalát simogatod, azt nem szeretik :P

én továbbra is a malacot ajánlanám..

Az, hogy most többet kell rá költeni butaság, nekem is volt hörcsögöm és úgyanúgy venni kellett a cuccokat. A lány malacok pedig nem lesznek olyan nagyok mint a fiúk, az enyém is lány :)

2010. nov. 20. 21:51
 7/14 anonim válasza:

nekem mindkettő van :)

egyébként én a hörcsögöt ajánlom, mert a tengerimalac rengeteget eszik (legalábbis az enyémek). A hörcsög az bespájzol és tartogatja a kaját, a malac viszont ahogy megkapja már be is falja, és még akarna enni. Kis haspókok ám :) És a tengerimalacokat gyakrabban is kell takarítani, meg nagyobb hely kell nekik, meg többet kell velük foglalkozni. És egyébként az én hörcsögeim egyáltalán nem büdösek, úgyhogy ez sem szabályszerű. Bár sajnos nagyon kevés ideig élnek...

2010. nov. 20. 22:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem is mindkettő van,az egyik ezért aranyos,a másik meg azért..
2010. nov. 21. 00:18
 9/14 anonim ***** válasza:

Hááát nme is tudom. Ha kezdő vagy érdemes a hörivel kezdeni kevesebb a gond vele, első rágcsálóm nekem egy törpehöri és ő még mindig megvan:)

Höri:Előnyök: több ideig bírja almolás nélkül, kisebb ketrec kell neki, kevesebbet eszik, nem olyan költséges

Hátrányok: éjszaka aktív, ezért nappal nem olyan érdekes, mert csak alszik, hamarabb elpusztul, és kisebb mint egy mali, ezáltal nem olyan "simogatható":)

Tengerimalac:Előnyök: nagyobb, kedvesebb, nappal aktív, ha ketten vannak nagyon jófejek, ahogy makognak:), simogathatóbb, tovább él mint egy höri

Hátrányok: sokat eszik, gyakorta kell almolni, különben büdi lesz, fürdetni kell egy félévente, karmát vágni ha hosszú, kettőt kell tartani, ha azt akarod hogy sokáig és boldogan éljen, nagy ketrec kell kettőnek, ami nem túl olcsó mulatság, és többe kerül a havi tartása.

Szóval én rád bízom, mert mindkettőnek van előnye és hátránya, igaz, a tengerimalacnak sok a hátránya, de ahogy kiveszed a két malackát, eszméletlen aranyosak, ahogy kergetőznek meg makognak. :):)

2010. nov. 21. 08:45
 10/14 anonim ***** válasza:
SZERINTEM TENGERIMALAC!!!!!!!!!!!!!
2010. nov. 21. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!