Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egy 3-4 hónapos DEGU-lányt...

Booklineka kérdése:

Egy 3-4 hónapos DEGU-lányt mennyire lehet megszelídíteni?

Figyelt kérdés

Vagy ezzel már elkéstem? Ennyi idősen vettem az állatkereskedésben. Vannak esetleg 'szelídítési szabályok' is?:)

Köszi a válaszokat!

2010. nov. 14. 23:41
 1/4 anonim ***** válasza:

vigyázz, mert harapnak!! Nem, nem késő :) Először csak a kezedből etesd , aztán amikor azt megszokja, rakt be a kezed, úgy hogy nem mozgatod, és legyen a tenyereben egy kis kaja.

ARRA FELHÍVOMA FIGYELMED, HOGY SMMELIYEN CUKROS ÉTELT NEM SZABAD ANI NEKIK és CSAK PÁRBAN TARTHATÓAK , KÜLÖNBEN DEPIS LESZ ÉS MEGHAL. Ezzel nem ijesztegetni akarlak, tényleg így van, de vigyázz, mi is "két lányt" vettünk, azt most van 3 degu kölykünk...

2010. nov. 15. 14:22
 2/4 anonim válasza:

1. szelidíthető, türelemmel. ha benyúlsz hozzá, mindig valami finomság legyen nálad (szotyi, kukorica, alma, banánchips stb. édesség kizárva, mert cukorbeteg és belehal). ha eszik és nem rohan el, akkor pici simogatás áll alatt, füle-orra tövén, később a hóna alatt, a hasát is lehet: ezeket a területeket ő sem éri el rendesen.

ha kiengeded a szobába, ne kergesd, először úgyis kíváncsi, körbenézi a területet. ha jön, akkor finomság, simogatás, ha menni akar, hagyni kell, ne erőszakoskodj vele.

2. lehet egyedül is, de csak akkor, ha sokat lehet kinn, és sokat foglalkozol vele. a miénk több, mint fél éve van velünk, és csak éjjel + de. van bezárva, hétvégén egész nap kinn van. folyton a nyakunkon lóg, állandóan rohan utánunk, ha a konyhába megyünk,felmászik a nadrágon is, hogy megnézze, mit csinálok az asztalon. ha munkából hazaérek, elém rohan, időnként kikutatja a táskámat, hoztam-e neki is valami érdekeset. a sötétítőfüggöny a padlóig ér, amögé elbújik, én a túloldalról bökdösöm, vagyis boxmeccset játszunk degumódra.ennyit a depresszióról.

ha egy embert bezárnak egész napra magába egy rácsos lyukba, az is depressziós lesz, vagy szellemileg leépül.(ld. idős egyedül élő emberek) ha nem tudsz vele foglalkozni, akkor tényleg kell mellé társ.

ha mégis kiengeded, minden kábel kb. 1m magasan legyen, mert megrág bármit. fészket szeret rakni, ezért lopja a papírzsepit sőt a cigicsikket is. ha sikerül, felmászik a fal és a szekrény között, ne lepődj meg, ha a szekrény tetején futsz vele össze.

sikeres szelidítést!

2010. nov. 15. 18:57
 3/4 A kérdező kommentje:

:)

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!

Egyébként szobatiszta, hogy egész nap kint lehet a kis pirinyó?:)

2010. nov. 15. 23:46
 4/4 anonim válasza:

18:57-es vagyok.pár válaszban azt írták, hogy szobatiszta, de a miénk nem.így folyton takarítani kell utána. most már csak kedvenc helyei vannak, odáig jutottunk. vszínűleg ez is nevelés kérdése, csak nekünk nem megy. bár lehet, hogy már idős is hozzá.

ráadásul a miénk egy önfejű fiú. ő az "alfahím" a családban, ha nem az van, amit akar, üvölt, sőt egy idő után neked támad, és harap. (rájössz, mégsem haltak ki a kardfogú állatok...)de hamar megbékél, bizonyos dolgokban enged, de van, amire nem hajlandó semmi pénzért.

nálad lány van, lehet az jobban enged. ha nem, akkor még mindig választhatsz: vagy bezárod, és veszel mellé társat, vagy takarítasz.

ha sikerül, és nálad szobatiszta, akkor légyszi írd meg nekem, mert lehet, hogy csak nem jól próbálom bevezetni a dolgot.

köszi

2010. nov. 16. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!