Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Karácsonyra szeretnék kérni...

Karácsonyra szeretnék kérni hörcsögöt vagy tengerimalacot. Tudnivalók?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy melyiket érdemesebb tartani és hogy kettöt vagy egyet vegyünk-e (bár 2-re lehet nem telne).

Még sose volt egyik se, ezért tapasztalatlan vagyok benne.

A következö kérdések érdekelnének leginkább, de írhattok mást is ha eszetekbe jut, ami alap dolog.

Melyik mennyibe kerül?

Hörcsögböl vagy tengerimalacból van-e hosszúszörü? Ha igen melyikböl? (Ez is fontos döntési szempont lenne, mert hosszúszörüt szeretnék)

Akváriumban vagy ketrecben érdemesebb-e öket tartani?

Milyen kiegészítök tetszenek nekik? (pl. futókerék)

Körülbelül meddig élnek?

Sima táppal lehet-e csak etetni öket, vagy esetleg valami mással is?

Mennyire bírják, hogy ha egyedül vannak hagyva pár órára?

Szelidíteni melyiket lehet jobban? (Ez a másik fontos szempont, mert szeretném ha kilehetne venni a kis "otthonából" kézben)

Egyelöre ennyi jutott eszembe, de írjatok lécci fontos tudnivalókat hörcsögröl és tengerimalacról is :)

16/L

2010. nov. 9. 16:23
1 2
 11/17 sütimenus válasza:
ha a többi állatod barátságos akkor biztos hogy néha odamennek a ketrechez.(az én macskám is mindig odament odadugta az orrát a ketrechez és a höri is odadugta:)minden este és reggel ezt csinálták=)
2010. nov. 10. 16:37
 12/17 A kérdező kommentje:

Tengeri malacot válaszottam. Jobban is tetszenek, nézegettem hosszúszörüekröl képeket. Lehet, hogy karácsonyra nem kapok még, de akkor majd utána.

A sok tippet köszönöm mindenkinek, sokat segítettek :)

2010. nov. 10. 16:39
 13/17 sütimenus válasza:

egy pár hasznos tipp a tengerimalactartásról:

ajánlom a házi kedvencek kézikönyv című könyvet mert rengeteg dolog van benne a tengerimalacokról!

szelídítéshez egy pár tipp: -fiatal t. malaccal kezdjük kb 5hetes korában

-szoktassuk hozzá a simogatáshoz lehetőleg minden nap foglalkozzunk vele

-első néhány alkalommal kínáljunk neki valami finomságot de hagyjuk a ketrecben

-szoktassuk hozzá az az ölünkben üldögél.eleinte lehet hogy ellenkezni fog de egy kis zöldség könnyen eltereli a fiyelmét

ha hosszú szőrű tengeri malacunk van akkor gondoskodjunk arról hogy minden nap legyen annyi idő hogy kifésüljük a szőrét (fésülése mindennap szükséges)

a ketrecet hetente elég tisztítani de akkor nagyon alaposan tegyük.mindig ellenőrizzünk bundájukat és bőrüket mert legyek repülhetnek be a rácson keresztül és szeretnek petéket rakni a bundájába illetve a bőrére.

ha szénát adunk enni neki akkor azt tegyük egy speciális tartóba mert ha malacunk hosszú szőrű könnyen beleakadhat.

soha ne váltsunk hirtelen egyik tápról a másikra mert az felboríthatja a bélben élő mikrobák egyensúlyát.ennek pedig hatalmas hasmenés lehet a következménye.amikor ha új eledelt akarunk nekik adni akkor rakjunk egy kicsit a megszokott eledelbe így majd megszokja és lehet neki adni az újfajta eledelből a régi nélkül is.

ha ki akarjuk engedni a ketrecből kutyát macskát zárjuk ki.festett fabútorokat,elektromos vezetékeket,szobanövényeket és kisebb szőnyegeket helyezzük biztonságba vagy kerítsük el.

a tengeri malacoknak nem árt adni egy kis csipkebogyószörpöt.a tenyésztők előszeretettel alkalmazzák ezt mint c vitamin forrás.az állat ivóvízével is összelehet keverni de zabpelyvával is oda lehet nekik adni.(persze nem kell túl sokat adni)két lány tengeri malacot lehet együtt tartani(főként ha kiskoruktól együtt vannak)nagyon szelídek főleg ha kiskoruktól foglalkozunk velük,lakásban is jól tarthatók.fontos hogy c vitaminban gazdag tápot adjunk neki mert fogékonyak a bőrbetegségekre.5-8 évig élnek

2010. nov. 10. 17:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2010. nov. 10. 19:10
 15/17 anonim ***** válasza:

www.gemon.ro -> tengerimalacokról tényleg mindent megtalálsz.

amikor már a vásárlásnál tartasz, jól nézd meg melyik állatkereskedésben veszed meg

2010. nov. 10. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem volt hörcsögöm is, és van 5 tengerimalacom is...

Én a malacokat jobban szeretem, sokkal aranyosabbak és jobban keresik az ember társaságát, mint egy hörcsög.

Ha érdekel és pesti vagy, nekem van -olcsón- eladó tengerimalac fiúm.

Barna fehér, és rozettás (olyan kócosnak tűnhet, mintha tele lenne forgókkal). Kb. 5 hónapos lehet.

Saját véleményem, hogy a tengerimalac elvan egyedül is, ha foglalkozik vele az ember... és nyuszival is együtt lehet tartani, jól megvannak. Imádják az uborkát, azzal le lehet őket kenyerezni... emellett széna is kell nekik, meg persze magfélék is, enyémek legalábbis imádják a zöldség, gyümölcs mellett.

2010. nov. 14. 18:54
 17/17 anonim ***** válasza:
bármelyiket lehet kapni ingyen is, googlebe beírod hogy ingyen tengerimalac, sokat ki fog dobni. A tengerimalacokból van hosszú szőrű, bár leginkább tenyésztőktől lehet venni őket. A rozettásokra(forgócskáik vannak) arra is azt szokták mondani hogy hosszúszőrű pedig ez tévhit, csak azért tűnik hosszúnak a szőrük mert felállítja maga a forgó...nekem is tengerimalacaim vannak, taníthatóak, ha sokat foglalkozol velük, bár nem mindeggyikkel kell, ez természet függő. szeretik a fából készült házikót vagy csak sima emelvényt amire felugrálhatnak vagy aláfeküdhetnek, műanyag csövekben bújkálni. Ha már megismerik a hangodat akkor puttyognak neked, lehet velük beszélgetni :D xD nah nem szószerint. zöldségeket gyümölcsöket esznek, csípőset ne adj nekik soha! hagymát se! lehet nekik való magokat venni, és itatót ne felejsd el mert nagyon sokat isznak.
2010. nov. 15. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!