Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mókust lehet tartani háziállat...

Mókust lehet tartani háziállatnak?

Figyelt kérdés
nov. 14. 21:07
 1/7 anonim válasza:
86%

Csíkosmókust lehetett, de az EU betiltotta, mert invazív faj.

Cukormókust még lehet, de az nem igazi mókus, hanem egy ilyen mókus-denevér-maki-szerű erszényes.

nov. 14. 21:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Amerikában csíkost lehet? A Cukormókus ijesztő nekem. És mókus mániás vagyok.
nov. 14. 21:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem tarthatsz olyat, ami nem védett faj. Ahogy lehet ma már sünt is, a mókus se különbözik.
nov. 15. 07:27
 4/7 anonim ***** válasza:
A "szerintem" nem hiteles válasz. Sünből csak törpét lehet tartani, mókusból meg semmilyet. Olyan nagy a mozgás és természetes környezet igénye, hogy ketrecben nem tartható, hosszútávon belepusztulna.
nov. 15. 08:29
 5/7 Meton ***** válasza:

Chilei mókust nyugodtan tarthatsz. Talán degunak jobban ismerik. A mozgásigénye viszont óriási. Mivel a hörcsögnél jóval nagyobb, ezért futókereket sem kapsz kellően nagyot. De mókusoknak nagy és széles kerék kell, amiben akár 3-an is futhatnak egyszerre. Láttam macska kereket, aminek az átmérője több, mint egy méter, viszont nem elég széles. Inkább kellően nagy ketrec kell, lehetőleg járatokkal, mászó felületekkel, nem túl nagy belmagassággal. Az etetés sem egyszerű, mert csak füvet esznek, vagyis a háztartási hulladékot nem ehetik meg, mert elpusztulnak.

Amúgy aranyosak, de még nagyon pici korukban kell beszerezni, ha tanítani is akarod. Nekem volt barátságos is meg harapós is. Amit felnőttként szerzel be, az harapós lesz, de amivel születésétől fogva foglalkozol, az barátságos. Viszont gyorsan szaporodnak. 4 hónapos korukban már ivarérettek és havonta 4-6 kismókus fog születni minden nősténytől. Időben szét kell őket választani.

nov. 17. 12:35
 6/7 anonim válasza:
#5 A Degu se egy Valódi Mókus, közelebbi rokona a csincsillának.
nov. 17. 12:42
 7/7 A kérdező kommentje:
#4-es köszi!
nov. 17. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!