Mi a hörcsögöd neve? Milyen hörcsögöt tartani, milyenek vele a mindennapok?
Nekem régen voltak hörcsögeim. Ha kézhez vannak szoktatva, akkor nagyon jó. Én sokszor vettem ki őket a ketrecből, játszottam velük, nagyon szerettem őket. Viszont éjszakára ne rakd a hálószobádba!
(És ugye figyelembe kell venni, hogy nem élnek sok ideig)
Nekem dzs.törpe hörim volt, 2 évet élt. A tökmagot szerette nagyon, illetve a szárított lisztkukacot és szöcskét, ezek a tápjában is voltak.
A szobamban volt, a zaj egész megszokható volt.
Kezhez szoktatott volt, jól tűrte a fogdosást
Sok baj nem volt vele, egyszer kellett àllatorvoshoz vinni, mert begyulladt a szeme. Ez valszeg a nem megfelelő minőségű alom miatt volt
Visszagondolva sok hülyeséget csináltam, amit máshogy csinálnek mar felnőtt fejjel. Szóval ha kezdő höris vagy a bibliád legyen a hörcsöginfó oldal
Azért a " Milyen hörcsögöt tartani, milyenek vele a mindennapok?" kicsit vicces kérdés:D Nem kutyáról van szó, nem kell vele annyit foglalatoskodni, sok kifejezetten nem is igényli.
Lolának hívják, roborovszki törpehörcsög és most kb 2 éve hogy befogadtam.
Reggel benézek hozzá, van hogy beássa a forgácsba a kerekét. Szóval kb fél perc, kiszedem és a helyére rakom, meg kiveszem a zöldséget, gyümölcsöt, amit este raktam be. Aztán este megetetetem, és friss vizet adok neki. Szerintem célszerű estefelé etetni, mert szürkületi állatok. Van hogy este nézem ahogy molyol a helyén, nagyon cuki. Nagyjából ez mind.
Hetente átszitálom a homokját, ha kell pótlom. Kb félévente cserélek almot. Igazából akkor sem szükséges, nem büdös, nem koszos, de a biztonságkedvéért.
Egyáltalán nem szelíd sajnos. Úgy találták az utcán, én meg befogadtam, ennek 2 éve. Ő ilyen díszállat. Néha beterelem egy befőttesüvegbe és úgy körbenézem hogy nincs e kívülről látható gond. Aztán persze visszaengedem.
Nem egy agysebészet a hörcsögtartás, sőt kifejezetten könnyű.
Nekem aranyhörim van, Haminak hívják.
A hörcsögtartás nem igényel sok időt, heti 1 óra ráfordítás is elég. Legalább heti egyszer érdemes kitakarítani, az enyém mindig egy bizonyos helyre kakil és pisil, azt szoktam kitakarítani, kicserélni azon a részen az almot, a kakikat összeszedni.
Az egész almot elég csak félévente kicserélni. Az etetést, víz-cserét elég heti 2-szer elvégezni. Rágcsát is kell neki berakni, friss zöldségeket is kaphat párszor, de azt nem kell minden nap.
Az enyém elveszi a friss zöldséget a kezemből, megtudom simogatni, de viszont megfogni már nem, nem annyira szelíd.
A legmegfelelőbb hely nekik a terrárium, legalább 100x50 centi nagyságú. A ketrec nem ajánlott, mert azt legtöbbször rágni szokták, ez pedig fogproblémákhoz vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!