Egy alig szőrös 2 hetes patkányt mivel etessek?
Sajnos nincs anyukája, max ami rendelkezésemre áll az a tehén tej, hörcsög táp (magas fehérjetartalommal)
És ennyi, kifújt!
Ő még szopizna, de csak én vagyok neki. Mivel tudnám életben tartani és táplálni? Sos!!
Ne már emberek... Gondolom fogságban született csuklyás patkányról van szó, miért kell mindent kiirtani, ami mozog? A fogságban született patkány sem fertőzőbb, mint egy hörcsög vagy egy tengerimalac.
A kisemlősöknél macskáknak való tejpótló tápszert szoktak használni, bár ezt csak általánosan írom, mert én inkább a nyulak, tengerimalacok, illetve hörcsögök teruletén vagyok otthon. De azt mindenképp ajánlom, hogy ezt a kérdést tedd fel állatorvosnak, mégiscsak komoetensebb, mint a gyakori laikusai. Igazából ez az utolsó hely, ahol kérdést tennék fel állattartással, de főként olyan dologgal kapcsolatban, ami az állat életébe kerülhet.
Ha valami kérdésed van akkor a következőktől, az alábbi sorrendben kellene kérdezni:
Állatorvos (lehetőleg egzotikus), kisállatmentő szervezet (Mo.-n Együtt a Kisállatokért Alapítvány, röviden EKA), aztán faj specifikus, HOZZÁÉRTŐ csoportok (pl. Facebookon a PatkányVarázs) és ha egyik helyről sem kaptál választ, de csak akkor, megkockáztathatod a gyakorit, bár látod hogy itt az a reakció, hogy azonnal öld meg...
Ajánlott állatorvosok:
Kapcsolat az EKA-val:
PatkányVarázs Facebook csoport:
Illetve mindenki figyelmébe ajánlom a következő oldalt:
Én Hörcsögmentéses vagyok, mi is az EKA alá tartozunk. Én is a Patkányvarázst javaslom. Illetve höris körökben az alábbiak szerint szoktunk babákat felnevelni ha úgy hozza az élet. 💔 Patkányoknál is hasonló lehet a helyzet.
horcsoginfo.hu/felneveles
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!