Hogyan szoktassam le a görimet a harapásról?
1/10 A kérdező kommentje:
nem bántottam hogy féljen a kezemtől! semmi komolyabbat nem adtam és büntetés után is megsimogatom hogy ne csak a rosszat érezze! Ha olyanja van a kezembe elalszik, akkor miért nem fél?
Hát a görik már csak ilyenek. Valószínű, hogy a kaja szagot érezte. Nagyon sok türelem és szeretet kell hozzá. Ha megharap (és akár szájzárazik) koppints egy kicsit az orrára és határozottan mondd,hogy NEM. Legyél nagyon következetes. Az én görim soha nem volt fegyelmezve, mindig szeretettel puszilgattuk és ő világ legbájosabb babája. Sajnos vannak konokabbak is, akiket nehezebb leszoktatni, de 12 hetesen nem lehetetlen. Nagyon sokat legyen kézbe, és harapásnál mindig legyél következetes. Ő nem agresszív, de hatalmas az inger küszöbük. Azt kell megtanulnia, hogy ami neki még játék az a gazdinak már fáj. Sok sikert, és hidd el a világ legcsodálatosabb kis ragadozója a tiéd.
2010. okt. 30. 18:01
Az én görim is beindul néha bizonyos szagokra, múltkor pl a szúnyogriasztóra indult be, és harapott bele a kezembe, de abban a pillanatban, amint megérezte, hogy az nem kaja, elengedte. Egyébként nagyon bájos. :)
2010. okt. 30. 18:24
4/10 A kérdező kommentje:
Fiú göri! arra hogyan tanítsam meg hogy a kezemmel óvatosan bánjon? az oltás előtt az én kezemmel is úgy volt hogy megérezte a szagom és egyből megváltozott! csak most ezen a héten volt ilyen! remélem a következő oltásig megnyugszik vagy az már nem zavarja annyira! amiután megharapott lenyugodott! lehet hogy megilyedt vagy megbánta de utána össze vissza nyalt! szoktam vele beszélgetni hogy ö miért harap meg engem én nem bántottam 1X sem! tudom hogy ebből nem ért de legalább akkor is barátkozik!:)kézben hogy legyen? azt is annak számít amikor alszik? vagy hogy fogjam és simogassam de ne engedjem el csak akkor ha nagyon akar??
tényleg nagyon aranyosak tudnak lenni de hozzá tudnék szokni ahhoz hogy nem harap!
van jópár görim kedvencek és nem harapnak!NE PÖCKÖLD ORRBA!!!!!!!!!szoritsd össze a száját inkább és ne ereszd el.kapállozni fog ugyan,de ne ereszd.hidd el rájön erre a kinzónak tünő modszerre és leszokik.ha pöckölöd az orrát az fájni fog,a szaglására is rossz lehet meg bevadul jobban.te mit szolnál egy orrbaveréshez????na ugye.hidd el ugy mondom,hogy van jópár görim....
2010. okt. 31. 20:22
6/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen. próbálom átérezni hogy ö mit érezhet és hogy mi lehetne hasznos fegyelmezés neki. kipróbálom azt hogy sokáig összecsukom a száját remélem használni fog!:)
na megrpóbáltad?mit szólt rá?
2010. nov. 1. 16:51
8/10 A kérdező kommentje:
nem igazán használt. vagy neki sok időre van szüksége a leszokáshoz. valami változás már van mert most kevesebbet harap erősen de még mindig tud. most a harapásról és a virágcserépben kaparásról próbálom leszoktatni. remélem menni fog minden. előbb vagy utóbb de muszáj lesz megjavulnia:)
a harapásról igy idővel leszoktatod!a kaparás :)nos azt felejtsd el szerintem.ezek imádnak kaparni,üregbe lenni.lopni meg ilyenek.erről nem lehet leszoktatni őket.a vadászgörény eredetileg üregből kiöli a patkányt és nem szobaállat ezt ne felejsd el!ugyhogy a virágot el kell tenned,vagyis görénybiztossá tenned a lakást :)
jópár göri tulajdonosa vagyok
2010. nov. 3. 14:26
10/10 A kérdező kommentje:
aha... akkor ez is meglesz! feljebb teszem a virágokat:) tudnál még pár dologban segíteni/tanácsot adni?
Kapcsolódó kérdések: