Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak egy baba egérrel...

Mit csináljak egy baba egérrel akit most találtam?

Figyelt kérdés
találtam egy kisegeret az utcán, vártam egy darabig, anyja sehol nem volt, hazahoztam, szeme már kinyílt, mivel etessem? túl fogja egyáltalán élni az anyja nélkül? tehéntejet ihat?
2010. okt. 29. 14:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
22%

Vágd le egy USB kábel végét, és kösd az agyához. A másik felét meg a dugd be a számítógépbe! :)))

Egérpad kötelező, hogy nem piszkítson az asztalra. Meg etetni és itatni is kell. Kisállatkereskedésben lehet kapni egérkaját, de állítólag a sajtot nem szeretik az egerek...

2010. okt. 29. 14:53
 12/23 anonim ***** válasza:
De édes lehet. :) Raknál fel képet? Légy szíves! :)
2010. okt. 29. 14:58
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el. Mit csinálsz vele, ha megnő? Az egér nem háziállat, nem lehet úgy tartani, mint az állatkereskedésben kapható fehér egeret, vagy az utcán talált kölyökmacskát.
2010. okt. 29. 14:58
 14/23 A kérdező kommentje:

majd rakok fel képet nemsokára. :)

másik válaszolónak: csak addig tartanám meg, amíg kicsit erősebb lesz, így nincs szívem kitenni

2010. okt. 29. 15:00
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

Teljesen igazad van és nagyon sajnálom, hogy nincs sok ilyen ember mint te, ha nagyobb lesz nyugodtan kiengedheted nem lesz baja.

Nagyon nagy dolog hogy ilyen nagy állatbarát vagy!

Akik írták, hogy vágd le a fejét, vagy add a macskának , biztos remekül szórakoznak de szerintem szánalmasak, nehéz lehet az élet ilyen szűk látókörrel .

Egy ember intelligenciája felmérhető abban, hogy bánik más élőlényekkel!

2010. okt. 29. 15:07
 16/23 anonim ***** válasza:

Az az egér, akinek már nyitva van a szeme, már önálló életre képes, anya nélkül is. Olyan 3 hetes körül lehet, tejre már nem szorul. A tehéntej amúgy is csak ártene neki, ezt a jövőre nézve is mondom, ha találsz kisegeret, nem itasd tehéntejjel! Teljesen más a zsír/fehérje aránya, beteg lesz tőle csak.

Bármilyen magot megeszik, gabonát, kukoricát, szotyit, de adhatsz neki almát, salátát, répát, stb is.

Arra figyelj, hogy most, hogy jön a hideg idő, egyre nehezebb lesz kiengedni, mert a szobában állandóan jó hőmérséklet van, de kint egyre hidegebb. Jó lenne mielőbb kitenni, hogy ne szokjon túlságosan hozzá a meleghez.

Nem ajánlom a papírdobozt a megtartására amúgy, mert simán kirágja (tapasztalat, belülről rágta ki egy egerem a szállítódoboz sarkát!), tedd üveg terráriumba, ha van, és tegyél a tetejére vmit, mert ugrál, szökik.

Ilyenkor pont a "pattogós" korszakban van, mindenre pattog, ugrik, fél...

És figyelj arra is, hogy ne kapj el tőle semmi fertőzést, mert sajnos elég gyakran hordoznak valamit a vad rágcsálók...

2010. okt. 29. 17:27
 17/23 anonim ***** válasza:

adhatsz neki nápolyit, szotyit, mazsolát, szárazkenyeret, gyümölcsöt, vizet egy tálba, kukoricát, hát nemtudom hogy a tejet megissza e, de kb mindent megeszik amit az ember, a húst is. A sajtot viszont nem szokták szeretni :)

bujócskának egy wcpapír gurigát

2010. okt. 30. 00:02
 18/23 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem meg is tarthatod, ha akarod, család nélkül egy ekkora egér télen, biztosan elpusztul.Puhább megpucolt magvakkal esetleg zöldséggel, gyümölccsel kellene próbálkozni.Az állatkereskedésben, tudsz vásárolni ketrecet, akváriumot, szalmát, és neki való eleséget, fertőtlenítőszert és vitamint is.A biztonság kedvéért mindig moss kezet ha hozzáérsz.Az egereknek nem túl kellemes a szaguk, ezét én a kamillával, levendulával illatosított almot ajánlom és alá zeolit tartalmú macskaalmot.
2010. okt. 30. 06:56
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha megtartod, akkor: terráriumba tedd és fedd le fém szúnyoghálóval, vagy vmi olyan anyaggal, mait nem tud kirágni. Vagy vegyél ketrecet, de ekkor figyelembe kell venni, hogy az egér nagyon kis rácsközön át is kifér. Maximum fél cmes legyen.

Alomnak csutkaalmot használhatsz, nem porzik, mint a macskaalom, de szagszívó és nedveségszívó. Rá pedig natúr forgácsot. De ez mind csak felesleges befektetés, ha jövőben nem tervezel egyéb olyan állatot tartani, aminek ezekre van szüksége (hörcsög, egér, patkány, tengerimalac, stb)

Szerintem egy melegebb napon még nem túl késő elengedni sem, az anyja nem hozta volna vilgra, ha úgy érezte volna, hogy nem képesek felnőni ilyen időben...

3-4 hetesen már amúgyis egyedül élnének... A kis hímeket ennyi idősen az apja elkergeti általában.

2010. okt. 30. 16:26
 20/23 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a segítséget, de meghalt szegényke :(
2010. okt. 30. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!