Törpe nyuszinak fűszéna pelletet adtatok már? A széna pazarlása és a fogak koptatása miatt jónak tűnik.
A pellet keményebb mint a széna, a nem jobban koptatná a fogait? Úgy gondoltam vegyesen adnám, széna is és pellet is, ha elfogyna esetleg a széna, legyen mit rágnia.
A széna evés közben bogyózik, nem értem a kérdést miért tegyem messzebb.
Nem attól kopik a foga, hogy kemény a pellet vagy a széna. Figyeld meg hogyan rágja a szénát, az a speckó rágómozgás koptatja. Ugyanígy rágja a puha friss füvet is, attól is ugyanúgy kopik neki. Jól szénázó nyúlnak max jutalomfalatként érdemes adni szénapelletet vagy 1-1 adag táp helyett, mert a rost benne van, de nem kopik úgy a foga tőle. A szénapazarlás minden nyúltartó problémája. Egyrészt el kell fogadni, hogy a szénában sok különböző fűféle van, és nem mindet eszi meg, hanem válogat. Meg kell találni azt a szénát, amit szeret, enyém pl csak a nagyon vastag, hosszú szálút eszi, ebből kevesebbet pazarol. Tudsz venni szénafűszert is, ha beteszed a szénát egy légmentesen záródó dobozba, megszórod a fűszerrel, 1-2 hét alatt átveszi az illatát, és így könnyebben eszi meg azt a szénát is, amit korábban nem kedvelt annyira. Viszont ha egy szénát egyáltalán nem eszik meg, az lehet dohos vagy penészes is, amit szabad szemmel nem mindig veszünk észre. Tudsz venni nagyobb kiszerelésben is szénát, 5-20 kilót sokkal sokkal olcsóbban, mint kilós zacskóban. Én pl nagyon jó minőséget veszek 20 ezerért 14 kilós bálában, ugyanezt ha kilónként zacskóban venném meg, 50 ezer lenne.
Amit valaki mondott, hogy tedd messzebb a szénát a wc-től, jó hogy ha nem teszed. Evés közben bogyóznak, a legjobb, ha nagy wcje van, abban fapellett és azon csomó széna, mint egy réten. Nekem ugyanazt a szénát amit nem eszik meg a tartóból, ha kiteszem így, már kell neki. Sokkal természetesebb nekik maguk alól enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!