Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tegnap lefialt a nyuszim és 5...

Tegnap lefialt a nyuszim és 5 fióka lett, másnap viszont csak 3 nyuszi volt a fészekben.. Mi történhetett?

Figyelt kérdés
átnéztem már az egész fészket, ketrecet. Konkrétan eltűnt az a két kisnyuszi. Megette volna? A tobbiek rendben vannak.
2024. ápr. 1. 12:09
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nem létezik, hogy túl nagy hely, csak olyan hogy túl kicsi. Ha itt tartunk a nyúlnak méretéhez képest hatalmas a mozgásigénye. Ezt két féleképpen lehet kielégíteni:

1.) Rendszeresen kiengeded, a ketrecben keveset van

2.) Hatalmas ketrecet veszel neki, amiben nagy területen mozoghat

Az a felfogás, hogy "ha fizikailag belefér, akkor jó neki", már régen sem volt jó, csak a magyarok mindig le vannak maradva az állattartásban.

Egyébként nocsak. #8 válaszolót teljesen lepontoztátok, pedig ő volt az egyetlen, akiben felmerült, hogy valami elvihette a kölyköket.

2024. ápr. 5. 21:49
 32/37 A kérdező kommentje:
Ezzel egyet is értek egyébként. De itt hízónyulról van szó. Tehát étkezési céllal vannak a picik. Az anyának szerintem ideális a ketrec mérete és őt rendszeresen kiengedem, mert őt nem fogom megenni. A piciknek viszont felesleges nagyobb hely.
2024. ápr. 6. 15:40
 33/37 anonim ***** válasza:
A haszonállatot sem szabadna kicsi helyen tartani. Ennek pedig ez kicsi.
2024. ápr. 6. 16:33
 34/37 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm
2024. ápr. 6. 16:53
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Itt sokan kiakadtak azon, hogy fiókáknak nevezik az újszülött nyuszikat.

Én meg azt nem tudtam, hogy a növényevő állat is megeszi a kicsinyeit, mint a macska.

2024. ápr. 14. 14:49
 36/37 anonim ***** válasza:
#35 Bár nem kizárt, de én jellemzően inkább azzal találkoztam, hogy megrágja a kölyköket. Valamennyit eszik belőlük ez való igaz, de a tetemek nagy részét ott hagyja, nem fogja csontostul nyom nélkül eltüntetni az anyanyúl az egész almot. Amit valóban megeszik az a méhlepény.
2024. ápr. 14. 15:15
 37/37 anonim ***** válasza:

Az is hús. Az is fura. Vagyis nekem. Mert elvileg növényevő rendszer van benne, nem tudja megemészteni az állati eredetű dolgokat.

Jó tudni.

2024. ápr. 14. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!