Tengerimalacot határon át lehet vinni? Ha igen, mi módon?
A célország szabályait kell figyelembe venni. Az unión belül általánosságban kisállatnak (mint a tengeri, a nyúl, a hörcsög, stb) nem kell útlevél, se állatorvosi engedély.
Viszont ha csak nyaralni mentek, akkor azért nem érdemes magatokkal vinni, messze nagyobb stressz neki ez az út, mint hogy nélkületek lesz. Viszont keressetek "malac-szittert". Vagy rokon, barát aki ért valamelyest a malachoz, lehetőleg akit a malacok ismernek. Ha más nem, tengerimalacos csoportban lehet segítséget kérni. (Én nyuszis vagyok, de van olyan hölgy, aki vállal a saját házában panzióztatást - lehet, hogy tengerimalaccal is van ilyen).
Ha végül az az opció marad, hogy olyanra kell bíznod a malacot, aki nem közeli ismerősöd (bár egye kefe, az ő esetükben is érdemes), mindenképp írj szerződést.
Legfőképpen az szerepeljen benne, hogy visszatérésedkor haladéktalanul juttassa vissza neked a malacot, ha nála lesz.
Ezenkívül hogy legjobb tudása szerint ellátja majd őt, baj esetén értesít és elviszi a megadott állatorvoshoz (a költséget megtéríted), ilyenek. Alap dolgok, amiket - gondos, lelkiismeretes malac-csősz esetén - említeni se kell.
Fizetséget is ebben lehet megadni.
Lehet hogy én vagyok túlzottan aggódós, de inkább megelőznék bármiféle problémát. Véd téged is, őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!