Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsög étrend? (Mit adtok...

Hörcsög étrend? (Mit adtok enni a kis hörcsögnek? )

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy Ti tapasztalt hörcsög-tartók mit, mennyit, hányszor adtok enni?

Azt szeretném tudni, hogy Ti hogyan etetitek, nem szaklapok, és sablonos szövegre.

Köszönöm!

Arra is kíváncsi vagyok, hogy a kis és az idős hörcsögöt mivel etetitek, és mik vannak a ketrecben/terráriumban ahol tartjátok.

Milyen játékokat vesztek neki? Milyen plusz dolgokat kap a hörcsög?( vitamin...Márkát, árat is légyszíves)

Köszönöm!

2010. okt. 20. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én hörcsögeim magkeveréket kapnak és napi szinten zöldséget, gyümölcsöt. Mivel a fő táplálékuk a magvak, így abból többet kapnak. De egy nap csak egyszer kapnak enni. Úgy is elraktározzák az ételt, felesleges többszöri s berakni neki. Főleg pl almát meg ilyeneket ha nem eszi meg ki is kell venni mert jönnek rá a muslicák stb. Mindig este kapnak enni. Az indok igen egyszerű: Akkor etetem a kutyámat is és már hozzá szoktam, hogy este kap enni az állatfarmom :) (van egy törpe hörim, egy arany hörim, egy törpenyulam és egy kutyám) Itatóból a hörcsögeim nem isznak (a nyúl igen) így talán egy kicsivel több lédús gyümölcsöt rakok be nekik, hisz Ők ebből nyerik a folyadékot. Mind két hörcsögömnél van bent házikó és forgó. Egy időben volt bent tányér is de feleslegesnek találtam mivel úgy is rögtön kiveszik onnan az ételt. Jelenleg terráriumban vannak, de tervezem, hogy az aranyhörcsögnek veszek karácsonyra egy ketrecet. Már ki is néztem, hogy milyet :) (abban van tányér is)

A törpe hörcsögömmel nem játszok, ő kereskedésből van és vad. Nagyon ritka amikor sikerül vele picikét játszanom. Nem sikerült sajnos kézhez szoktatnom. De emiatt nem fogom beadni vissza.

Az arany hörcsögömet esténként egy negyed órára ki szoktam engedni mászkálni picit. Meg van, hogy TV nézés közben a kezemben pihizik. A nyuszim az rengeteget van kint a ketrecből. Suli előtt és suli után is. Van, hogy egész délután kint van meg este is.

Vitamint pluszba nem kap a hörim mivel alapból vitaminos tápot veszek nekik nem sokkal drágább. Meg fogkoptatót kapnak még ami extrának számit :)

2010. okt. 20. 17:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszodat!

Hasznos volt, nagyon!

Kérdésem lenne hozzád:

Az állatkereskedésből származó hörcsögök, nagyrészben vadak?

Tehát nem lehet őket kézhez szoktatni? És Te hogyan próbálkoztál a kézhez szoktatással?

Nagyon köszönöm!

Felpontoztalak a hasznos válaszodért!

2010. okt. 20. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát nekem eddig két hörcsögöm volt aki kereskedősből volt. Az egyik aranyhörcsög meg a mostani törpe. Egyiket sem sikerült kézhez szoktatnom sajnos. Az esetek nagyobb százalékában nem lehet kézhez szoktatni az olyan kereskedésből származó hörcsögöt ami már idősebb. És hát ott nem tudod, mennyi idős stb. De szoktak lenni fiatal hörcsögök (nálunk is pont van megyek is majd venni valamikor a héten :). Én mindenképpen fiatalt választanék. Azért nem lehet őket megszelidíteni mert gondolom Te is látod mi megy ott. Egy terráriumba több hörcsög (holott a hörcsögök nem társas lények) semmi szórakozási lehetőségük, forgó vagy ilyesmi. Soha ki nem veszik Őket. Így egy idő után megbolondulnak és már nem is lehet Őket megszelidíteni. Persze ez egyed függő de általánosságban nekem az a tapasztalatom, hogy nem nagyon lehet. Ezért várd ki a megfelelő pillanatot amikor vannak kicsik és úgy hozz el egyet. Kérd meg az eladót esetleg, hogy szóljon ha vannak kicsik vagy ilyesmi,
2010. okt. 20. 17:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Én azért megpróbálkozok vele, mert 2 hét múlva kapok egy kis Hörcsögöt.Nem tudom, hogy felnőtt lesz-e vagy sem, de azért szeretni fogom.

Igen tudom, hogy ott nagyon rossz körülmények közül tartják Őket, de sajnos nincs a közelben hörcsögtenyésztő.

Bár előfordult már velem olyan is, hogy pici hörcsögöt kaptam és mégsem lett szelíd :(

De köszönöm a válaszodat!

Kérdés:

Mennyi gyümölcsöt adsz neki naponta? Negyed almát vagy mennyit szoktál?

Ha megtennéd leírnád több gyümölcsről is, hogy mennyit adsz Nekik?

Köszönöm!

2010. okt. 20. 17:57
 5/7 A kérdező kommentje:

És én is úgy gondolom, hogy attól mert nem kézhez szokott, szelíd a Höri attól még nem kell visszavinni a boltba.

Én úgy gondolok a hörcsögökre mint a saját családomra, tehát semmi pénzért nem vinnék vissza egy olyan állatkát amit már egyszer elvállaltam, hazahoztam.

2010. okt. 20. 18:00
 6/7 Norczy ***** válasza:

szia!

Nem írtad pontosan milyen hörid lesz. Törpe v aranyhöri? A kiváncsiság hajt! :)

Nekem van 1 angórahörim és 1 dzs.törpehörim is. Mindkettőt egyforma kajával etetem, mindenből ugyanazt kapják csak az angórahöri többet kap. Én Vitakraft höritápot, hörcsögdrops-ot, rágcsálórudakat szoktam nekik adni+ vitamin tabit is(felet mind1iknek) havonta. Fontos a fogkoptató is. Mellette rengeteg gyümölcsöt mert az enyémek sem isszák meg a vízet. Gyümiből mehet nekik: alma, paradicsom(a koktélparadicsomot imádják) dinnye, sárgarépa, cékla, kígyóuborka, saláta(ez nem lédús mellé rakj levesebb gyümit is) szilva, szőlő, sárgabarack. Az adagokat neked kell kitapasztalnod majd, mert mindegyik höri étvágya más és más.

A helyére mindenkép rakj be házikót és mókuskereket, nekem a törpéhez még alagút is van berakva+ kaparó és fészek anyagnak wc-papírgurgulát szoktam berakni nekik, leköti őket a boncolás :D

A forgácsnál figyelj ne legyen iszonyat poros mert attól vakarózni fog.

Egyébként én pozitívan csalodtam az állatkereskedési höriben mert nekem sikerült megszelidítenem a törpém:D Pedig olyan vad volt h megfogni is alig lehetett, most meg még a nevét is tudja és ül a kezembe hogy vegyem ki a terráriumból. Tenyésztőhöz pedig megéri utazni, az angórahörimért több mint 300km-ert utaztam :D Bár azért mert a környékben beteg/rákos az angóra állomány :( Sajna az első angórámat rákban vesztettem el, nem volt 1 éves se:(

A helyére is figyelj ha terrárium, ha ketrec hogy minél tágasabb legyen a számára. + ketrecnél figyelj arra is pl. ha törpehöri lesz nehogy kiférjen a rácson.

Sok sikert! remélem nem írtam túl kacifántosan :)

2010. okt. 21. 21:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ:)

Nem tudom még milyen hörim lesz amjd kiderül.

Kérdés: Én azt hallottam, hogy a salátától felpuffadnak. Ez igaz?

Nagyon köszi a válaszod. Nagyon hasznos volt.

Nekem sajna nincs arra lehetőségem, hogy tenyésztőtöl hozzam, de majd megpróbálok picit választani.

Köszziii!!!!

2010. okt. 22. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!