Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van két töprehörcsögöm a fiú...

Van két töprehörcsögöm a fiú hörcsög állandóan visít és hanyatt vágja magát ha a lány a közelébe megy?

Figyelt kérdés

Viszont ha a lány hörcsög aludna akkor meg állandóan cseszteti. Ez miért van? Egyáltalán nem bántja a lány hörcsög a fiút maximum a kaját veszi el tőle mégis állandóan visít a fiú

(Még nagyon fiatal hörcsögök)

#hörcsög #kisállat #ideggyengeség #Dzsungariai torpe horcsog
2023. nov. 16. 13:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19%
Bizonyára házasember a hörcsögöd...
2023. nov. 16. 14:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A lány hörcsög a domináns,a fiú jelzi hogy elfogadja az alárendeltséget.Ha szerencséd van,jól ellesznek egymás mellett.Ha nincs szerencséd,a lány kiheréli és kibelezi a fiút.
2023. nov. 16. 14:58
 13/22 A kérdező kommentje:
Bocsánat pontosabban azt mondta,hogy különböző neműeket különböző alomból lehet.De fel kell készülni a kicsikre meg biztosítani külön ketrecet mert a sok alom elpusztítja belülről az anyát.Elmondta,hogy kell egymáshoz szoktatni őket.Viszont testvéreket vagy azonosneműeket nem,maximum ezeket addig lehet amíg nem ivarérettek mert itt fordul elő jobban a veszekedés.
2023. nov. 16. 14:59
 14/22 anonim ***** válasza:
46%
Hogy kell érteni hogy a sok alom elpusztítja az anyát?Nálam az anya kezdte bántani a kicsiket,mikor felnőttek,így jelezve hogy húzzanak otthonról a p..ba.Ha nem tudtam leadni a fiatalokat,lelkiismeret furdalás nélkül kivittem őket a szabadba és elengedtem.A hörcsög nem ismeri a testvér fogalmát,mindegy hogy rokon vagy idegen,ugyanakkora eséllyel lesznek barátok vagy ellenfelek.Ha egyszer egymásnak esnek,onnantól az egyik napjai meg vannak számlálva-nem fognak "kibékülni",az erősebb megöli a gyengébbet.
2023. nov. 16. 15:32
 15/22 anonim ***** válasza:
94%

"kivittem a szabadba és elengedtem"

Jézusom ilyen idióták léteznek még? Ezért tiltanak be mindenféle egzotikus állatot mert a sok hülye kiengedi őket és károsítja a természetet pl. a vörösfülű ékszerteknős teljesen kiszorítja a mocsári teknősünket.

A hörcsög esetében kegyesebb lett volna az egész almot széttaposni mint a lassú nyomorgó halál amire kárhoztattad őket.

2023. nov. 16. 17:08
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Szóval inkább eltaposni,mint elengedni...és én vagyok idióta.Áruld már el,miért is nem jó egy rágcsálónak a természetben?
2023. nov. 16. 17:55
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A hörcsögöket csak és kizárólag egyedül szabad tartani. Kérlek, vedd őket külön. A nőstény bele is halhat a sok fialásba. A hímet pedig szét is kaphatja szó szerint, ha az túl sokszor piszkálja. Nekik egyedül jó. Ráadásul rengeteg a megunt, kidobott, gazdikereső hörcsög. Egyszerűen nincs értelme növelni a számukat. A Hörcsögmentéshez is folyton kerülnek újabb és újabb állatok. És sok együtt tartott hörcsög került hozzájuk durva sérülésekkel. Nem véletlen, hogy a több éves működésük alatt mindig csak és kizárólag egyedüli tartásra adtak örökbe állatokat. Az azonos neműek sem feltétlenül fognak jól kijönni egymással. Halálos kimenetelű veszekedés is lehet az együtt tartás vége... 😥
2023. nov. 16. 18:13
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

#16:

Azért, mert nem a természetben született, nem ott nőtt fel, és felnőtt állatként már nem tud bele visszarázódni. Ja, és Magyarországon csak a mezei hörcsög él vadon, azok a fajták nem, amiket ti kedvtelésből tartotok.

2023. nov. 16. 18:48
 19/22 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel mennyi kidobott hörcsög van ezek az én hörcsögeim.meg az sem érdekel, hogy mivan a hörcsögmentéssel amit én etetek azt ne szabja senki feltételhez,hogy hol tartsam és miként.ha lesznek kölykök lesz gazdájuk. És tisztában vagyok vele, hogy nem tudja darabszámra gyartani a kishörcsögöket és nem is kell neki. Én arra vagyok kíváncsi miért fél ennyire a hím ha a nőstény nem bántja maximum az ennivalót veszi el tőle ha megtetszik neki.De már másra nem tudok gondolni mint, hogy ahonnét hoztam ott verekedtek
2023. nov. 16. 18:50
 20/22 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Az szép ,hogy még mindig magyarázni kell ,hogy miért ne szaporíts vagy miért ne engedd szabadon a kisállatod…

Kérdező tartsd külön a hörcsögöket s ne szaporíts. Ahogy írták a padlás is tele van mindenféle keverék, gazdátlan hörcsögökkel. Azok a leendő gazdi jelöltek fogadjanak be onnan.

Arról nem is beszélve ,hogy bármelyik és akár mindegyik hörcsög számára véres vége lehet a dolognak… Az ilyesmit bízd rá a tenyésztőkre (akikből nincs sok Mo-n, azt hiszem talán egy vagy kettő. A többi hörcsög mint a kereskedésekben levők sokszor ismeretlen keverékek ki tudja milyen betegségekkel).

A másik dolog meg az elengedés. Az ilyesmi olyan mint a szemetelés: normális ember nem csinálja, a többieknek meg nem szabad. Lehet ezen felháborodni s mondani ,hogy “de ez csak egy hörcsög, ne legyen már ilyen nagy a pofám”, akkor is. Hazai példáktól kezdve világszerte lehet találni eseteket ,hogy mit okoznak az invaziv fajok.

S ha esetleg azoknak a hörcsögöknek nincs is esélyük elszaporodni akkor meg ki tudja milyen halál vár rájuk. Ezért írta a másik válaszoló ,hogy ennél még az is jobb ha agyonütöd. Lehet ezen vitatkozni, de a pozitívuma ,hogy az legalább gyors és biztosra csak az adott hörik szenvedik el s nem fognak mondjuk ki tudja milyen betegséget elterjeszteni mondjuk valamelyik vadonélő rágcsáló közt. Mert ilyen is létezik.

Na meg a normális hobbiállat tartók szívatásáról nem is beszélve. Ahogy a 15-ös is írta sok faj azért nem tartható legálisan mert sok okos szabadon engedte s mindenféle károkat okoztak.

2023. nov. 16. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!