Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egy hete van egy új hörink,...

Egy hete van egy új hörink, aki furcsa?

Figyelt kérdés
Nem az első hörcsögünk, valami nem oké vele. Nem tud inni önitatóból, legalábbis nagyon úgy néz ki, mert nem megy lentebb a víz szintje, pedig jön belőle. Ha cseppet hagyok, lenyalja és kb ennyi. Nem használja a kereket egyáltalán, nem jön ki a helyéről felfedezni a többi részt, nem használja a homokot és kukacot sem eszik, következetesen otthagyja. Alapvetően csak onnan tudom, hogy él, hogy néha megmozdul a dombja, és csak a bejárat közeli élelem fogy el. Egyszer láttam, hogy rágná az önitatót, és itt kb ki is merül. 6 hetes. Eddig aktív, életképes, bátor és nyugis hörijeink voltak, ő meg.. félek, hogy valami gondja van, mert esetleg beltenyésztett(valakinél születtek kicsik, aki nem tudta, hogy két ellentétes nemű hörije van). Az előzőnk majdnem három évig élt, fel lehetett venni kézbe meg minden.. van értelmi sérült vagy valami genetikai rendellenességgel született hörcsög, ami kívülről nem látszik? Az ágy mellett van a terráriuma, tudom mikor van fent, meg elég nyilvánvaló is, mivel távolabbról még a répa vagy az uborka sincs megmozdítva.
2023. okt. 22. 10:31
1 2
 11/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Na mi a helyzet azóta? :)
2023. okt. 29. 09:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Félénk, kifejezetten ijedős, megsimizni egyszer sikerült csak, néha berreg, ha közelítünk és szinte az egész napot végigalussza vagy túrja és nem jön ki. Kerekezni sem kerekezik, és a homokozót sem használja fürdésre. Viszont pár napja megkóstolta a kukacot és azóta csak az fogy el az ételből, minden más megmarad. Rágós játékokkal nem foglalkozik, ugyanúgy ottvannak a drága magkeverékek a rudakon. Vizet egyáltalán nem iszik szerintem. Továbbra is úgy gondolom, hogy nem oké vele valami, de azért már látjuk, hogy él, végülis ezért vettük. A simogatás-játék marad csak el, ami szívás, de hátha majd alakul. Legközelebb nem magánszemélytől hozzuk el a véletlen almot, hanem abból az állatkereskedésből, amit ismerünk, ott értenek hozzá, jó hely, azt hittem kezesebb lesz, ha gyerek mellől kerül ki.
2023. okt. 29. 14:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia!Nincs ilyen tapasztalatom, de esetleg megpróbálhatod a kedvenc csemegéjét (ez esetben a kukacot)a kerékbe tenni, hátha ha belemegy néha, rájön, hogy lehet futni benne.
2023. nov. 1. 07:26
 14/15 A kérdező kommentje:

Azt hiszem meghalt, nem vagyunk otthon, sok étel és kétfajta víz volt bent, de egyikhez sem nyúlt 2 napja.

Mivel olyan helyről hoztuk, ahol azt hitték nem lehet kishöri, lehet valami genetikai rendellenessége, mondjuk ha tesók a szülei?

2023. nov. 1. 15:08
 15/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Meghalt tényleg?
2023. nov. 7. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!