Hogyan különböztetjük meg a hörcsögök nemét?
Ha látok egy hörit akkor honnan tudom hogy fiú vagy lány-e?
Jó tudom, hogy meg kell nézni a feneküket de onnan hova tovább?
Abba az állatkereskedésben ahonnan hoznám nem állapítják meg.Egybe vannak a hörik amelyiket kiveszed az lesz a tiéd :S
Tehát meg kellene néznem, hogy fiú vagy lány-e.
Csak azt nem tudom, hogy hogyan.
Az a baj, hogy a fiatal hörcsögöknél nagyon nehéz megállapítani a nemeket, valószínűleg az állatkereskedésben is ezért nem vállalják, hogy megmondják... Nem tudnád inkább tenyésztőtől venni a hörcsögödet? Ők sokkal jobban értenek a hörikhez, több színből választhatsz, biztosan kézhez szokottat kapsz....
De ha sehogy sem megy, akkor azt tudnod kell, hogy a nőstény höriknek is van "pisilőjük", ami olyan, mint a hímeké. De ennek a tövében van a vaginájuk, amit vagy jól látni, vagy legalább egy kicsit sötétebb foltként észre lehet venni, ha eléggé figyelmesen nézed.
[link] A képen is látni, de csak egy kicsit sötétebb rózsaszín foltként. A hímek heréje is jól látható, de fiatal állatnál még nem egyértelmű. Mondják, hogy az ivarszervek távolsága a végbéltől jó alap a megkülönböztetésre, de sajnos ez is tipikusan olyan, hogy ha valaki már sok hörcsögöt látott, az meglátja a különbséget, de aki nem, az nem. Bár ez az én véleményem... :/
Sajnos az a baj, hogy a közelünkben nincsen höri tenyésztő.
Az előző hörimet egyik barátnőmtől kaptam.
Nem annyira lényeges, hogy fiú vagy lány-e, de a névválasztáshoz szükséges lenn :S
Hecrat!
Nem nyitja meg a fájlokat :S
De azért köszönöm a válaszodat :)
és a többi válaszolónak is Köszii!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!