Talpfekélyes nyúl húsa ehető?
A kérdezőt nem ismerem, de azért ne felejtsük el, hogy van a házi nyúl, ami egy gazdasági haszonállat meg van a petnyúl, ami házikedvenc.
Ha egy házi nyúl talpfekélyes lesz, akkor nem az állatorvos drága, meg a gazda a hülye, hanem szimplán az ilyen állatokat szelektálni kell a tenyésztésből, illetve ha nem termelnek jól az állapotuk miatt (pl anyanyúl), akkor szintén gazdaságtalan a tartásuk, valamint a szükségtelen szenvedésüknek véget kell vetni.
A talpfekély kezelése igen hosszadalmas, szinte szél-malomharc petnyulakban is (az orvos és a gazda minden igyekezete ellenére), mivel sokszor alkati probléma áll a háttérben, amin nem lehet segíteni, csak a körülményeken javítani és a problémát keretek között tartani.
Aki "megnyúzná és megenné" az nem feltétlenül drágálja az orvost, csak mint írtam, ezeket az állatokat más szemmel kell nézni. Igen, ahhoz drága, hogy 30.000 ft-ot ráköltsön az ember, majd egy hónap után levágja (2-3.000 ftos húsárak mellett), miközben etette, nevelte dolgozott érte.
A házi nyulat azért tartják, hogy a családnak kerüljön az asztalra.
11/11 így van.
9/11 a kérdést próbáld értelmezni... Nem gyógymódot keresek hanem azt kérdeztem,hogy a húsnak van-e valami problémája. Köszönöm,hogy leordítottad de értettem a segítséged nélkül is.
Apa és kisfia sétálnak az állatkertben, megállnak a kenguruk kifutója előtt.
Megszólal a kissrác:
- Nézd apaaaa! Nyúúúúúl!!!
- Kisfiam, az nem nyúl, az egy kenguru...
- Apaaaa! De nagy nyúúúúúl!!!!
Kérdező, te meg jó hogy értelmezted, hogy a kilences nem leordította, hanem LEFORDÍTOTTA amit írtunk.
Ha nem akartál gyógymódot keresni, írhattad volna.
Szerencsétlen kis állat :(
15
Miért kellene oda írnom ami nem érdekel?
Konkrét kérdést tettem fel.
Sajnálom én is az állatot,ezért nem hagyom szenvedni, haszonállat ígyis úgyis a tepsiben végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!