Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Talpfekélyes nyúl húsa ehető?

Talpfekélyes nyúl húsa ehető?

Figyelt kérdés
Félek,hogy túl súlyos lesz az állapota, nem fog már helyre jönni, levágható a talpfekélyes nyúl?
2023. szept. 19. 05:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

A kérdezőt nem ismerem, de azért ne felejtsük el, hogy van a házi nyúl, ami egy gazdasági haszonállat meg van a petnyúl, ami házikedvenc.

Ha egy házi nyúl talpfekélyes lesz, akkor nem az állatorvos drága, meg a gazda a hülye, hanem szimplán az ilyen állatokat szelektálni kell a tenyésztésből, illetve ha nem termelnek jól az állapotuk miatt (pl anyanyúl), akkor szintén gazdaságtalan a tartásuk, valamint a szükségtelen szenvedésüknek véget kell vetni.

A talpfekély kezelése igen hosszadalmas, szinte szél-malomharc petnyulakban is (az orvos és a gazda minden igyekezete ellenére), mivel sokszor alkati probléma áll a háttérben, amin nem lehet segíteni, csak a körülményeken javítani és a problémát keretek között tartani.

Aki "megnyúzná és megenné" az nem feltétlenül drágálja az orvost, csak mint írtam, ezeket az állatokat más szemmel kell nézni. Igen, ahhoz drága, hogy 30.000 ft-ot ráköltsön az ember, majd egy hónap után levágja (2-3.000 ftos húsárak mellett), miközben etette, nevelte dolgozott érte.

A házi nyulat azért tartják, hogy a családnak kerüljön az asztalra.

2023. szept. 22. 15:34
 12/17 A kérdező kommentje:

11/11 így van.

9/11 a kérdést próbáld értelmezni... Nem gyógymódot keresek hanem azt kérdeztem,hogy a húsnak van-e valami problémája. Köszönöm,hogy leordítottad de értettem a segítséged nélkül is.

2023. szept. 22. 17:08
 13/17 anonim ***** válasza:
64%
Semmi problémája nincs a húsnak, nyugodtan megeheted. Sőt, ha meghívsz a nyúlpaprikásra, vagy rántott nyúlra, megyek én is.
2023. szept. 22. 17:28
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

Apa és kisfia sétálnak az állatkertben, megállnak a kenguruk kifutója előtt.

Megszólal a kissrác:

- Nézd apaaaa! Nyúúúúúl!!!

- Kisfiam, az nem nyúl, az egy kenguru...

- Apaaaa! De nagy nyúúúúúl!!!!

2023. szept. 22. 21:18
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, te meg jó hogy értelmezted, hogy a kilences nem leordította, hanem LEFORDÍTOTTA amit írtunk.

Ha nem akartál gyógymódot keresni, írhattad volna.

Szerencsétlen kis állat :(

2023. szept. 22. 23:03
 16/17 anonim ***** válasza:
49%
Finom pörkölt lesz belőle. Vagy rántotthusi. Kollégiumi szobatársam gyakran hozott otthonról rántott nyúlhúst. Egészséges húsa van és nagyon alacsony a zsírtartalma.
2023. szept. 22. 23:06
 17/17 A kérdező kommentje:

15

Miért kellene oda írnom ami nem érdekel?

Konkrét kérdést tettem fel.

Sajnálom én is az állatot,ezért nem hagyom szenvedni, haszonállat ígyis úgyis a tepsiben végzi.

2023. szept. 25. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!