Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Harap a hörcsögöm, mit tegyek?

Harap a hörcsögöm, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy angyali kis húsgombóc lenne de amint hozzáérek ömlik a vér az ujjamból. Meg igazából kicsit macerás így a takarítása is, a fogkrémes doboz jó hosszú, abba csalogatom bele, majd átrakom egy másik ketrecbe, majd kitakarítom majd visszarakom ugyanígy a fogkrémes dobozzal, a kaját vagy fentről beejtem neki, vagy gyorsabbnak kell lennem, mert megharap, egyébként aranyhörcsög, altatni nem akarom
2023. jún. 25. 05:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Rengeteg kaját ne kapjon mert akkor nem fog mindent megenni. Az egyoldalú táplálkozás pedig hiánybetegségekhez vezethet. Törpehörcsögnek napi 1 teáskanálnyi magkeverék kell. Aranyhörcsögnek pedig napi 1 evőkanálnyi. Emellett kapjon zöldséget és szárított rovarokat.
2023. jún. 27. 08:50
 12/19 anonim ***** válasza:
25%
Hát, ha visszaharapod, sztem megdöglik. A torkodon nem tud lemászni, ne aggódj.
2023. jún. 27. 08:57
 13/19 anonim ***** válasza:
:)
2023. jún. 27. 09:38
 14/19 anonim ***** válasza:

Amúgy akkor most cuki, vagy egy rohadék vadállat, aki kirágja a beled?

Amúgy módosítanám: ha visszaharapod, nem biztos, hogy megdöglik, de az biztos, hogy olyan egészségügyi állapotba kerül, melyben nem lesz képes fizikailag bántalmazni téged.

2023. jún. 27. 12:15
 15/19 anonim ***** válasza:
Mekkora az a nagy hely? Lehet, hogy tényleg nincs vele gond, de az emberek néha nem is gondolják hogy milyen nagy mozgásigénye van egy ilyen pici állatnak :D
2023. jún. 27. 12:50
 16/19 A kérdező kommentje:

(14) Sztem egy angyal bőrbe bújt ördög, nyugi nem akartam beleharapnixdd

(11) mármint nem rengeteg kaját kap, csak normálisat, változatosan etetem, a bogarakat ugyan kihagyom az étrendjéből de magot kap, mellé minden nap, vagy uborkát, vagy almát, vagy mandarint, vagy cseresznyét, igyekszem mindig más zöldséget adni neki

(15) őszintén elöször amikor kisebb volt kicsi akkor kicsi akváriumba volt, ezt lecseréltem egy emeletes ketrecre, amiről rájöttem h rossz neki, most egy nagy sík ketrece van, ahol tud rohangálni, van mókus kereke is

2023. jún. 27. 14:41
 17/19 anonim ***** válasza:
#11 vagyok. Kérlek valamilyen formában adj neki fehérjét. Arra szüksége van. Hiszen a hörcsögök természetes körülmények között is esznek rovarokat. A szárított rovar lenne a legjobb megoldás. Ha attól nagyon undorodsz akkor adhatsz helyette sajtot vagy tejfölt heti 1-2 alkalommal. Gyümölcsöt törpehörcsögnek egyáltalán nem ajánlott adni mert könnyen cukorbeteg lehet. Ráadásul a csonthéjas gyümölcsöket jobb elkerülni. Zöldséget adj neki változatosan minden nap. Lehetőleg 3-4 félét minden héten. Paprika paradicsom uborka répa cukkini zeller... Vagy csírákat is kaphat. Az nagyon szuper hogy az emeletes lakhelyet lecserélted. Hörcsögnek valóban nagy alapterületű hely kell. Nem több szintes. 😊
2023. jún. 27. 15:11
 18/19 A kérdező kommentje:
17-es egyebkènt ő egy aranyhörcsög, sajtot azt néha szoktam neki adni, azt hittem nem jó neki ezért csak jutalomból kapott két hetente egyszer, de akkor majd sűrűbben adok, az a gond hogy nincs kocsi, a vàrosba meg nehezen jutok be rovarokért, szóval csak sima magkeveréket tudok neki venni, de ha úgy van majd megpróbàlok nagy tételben venni rovarokat, ha egyszer eljutok oda és akkor lesz neki egy darabig, egyébként milyen rovar? Sima kis kukac ami a teknősöknek is van? Vagy pontosabban mit vegyek? Csak az a gond, hogy kicsit potya hörcsög amiért úgy nem kezes, nyilván nem bántanám soha, de azért elég zavaró, hogy takarítani is alig tudom, de szeretem, nem akarom elajándékozni
2023. jún. 30. 11:36
 19/19 anonim ***** válasza:
#17 vagyok. A tejtermék annyira nem jó a hörcsögönek. Sokkal jobban természetes fehérjeforrás (vagyis a szárított rovar). Kérlek olvasd át alaposan a hörcsög.info oldalt. Ott sok hasznos információ fent van arról is hogy melyik bolti magkeverékek megfelelőek. Sajnos a többség elég silány minőségű. Neten rendelve jobban jársz. Például a glirex.hu weboldalon szuper magkeverékek vannak főeleségnek. És van csomó féle szárított rovar is. Egyébként tökéletes a hörcsögnek az amit akar teknősnek árulnak. Lisztkukac selyemhernyó báb gyászbogár lárva stb... 😊 Egyébként a szíriai aranyhörcsög sokkal lomhább és nyugisabb mint a törpehörcsög. Mekkora helye van (hosszúság szélesség magasság)? Hány cm átmérőjű a kereke? Mennyi alom van bent nála? Hány búvóhelye van? Fa felszerelése van? Sokszor azért harapnak mert ingerszegény a környezetük és nem érzik jól magukat. Ajánlom hogy lépj be a 6.500 fős Hörcsög imádók nevű Facebook csoportba. Ott is sok segítséget fogsz kapni. 🤗
2023. jún. 30. 12:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!