Mennyi ideig kell külön tartanom a két hörcsögöm, miután a nőstény lefialt?
A Hörcsögmentés egyik önkénteseként írom az alábbiakat. Eleve nem kellett volna soha együtt lenniük. A hörcsögöket csak és kizárólag egyedül szabad tartani. Együtt tartva bármikor bánthatják egymást aminek akár halálos kimenetelű veszekedés is lehet a vége. Még az azonos nemű testvérek is időzített bombák egymás mellett. Pont ezért nem ad a Hörcsögmentés sem együtt tartásra állatot gazdihoz. Csak egyedül tartva költözhet a hörcsög új otthonába.
A szaporítás egyébként sem túl felelősségteljes dolog. Rengeteg a megunt és kidobott hörcsög. Évente vagy 300-400 kerül a gondozásunkba. És ugyanez a helyzet nyúl tengerimalac degu csincsilla stb esetében is. Nem csak a kutya és a macska esetében problémás az indokolatlan szaporítás hanem a kisebb állatoknál is. Felelős gazdit találni pedig nagyon nehéz. Kérlek csak egyedül tarts őket és ne szaporíts. A hörcsögök 4 hetesen már ivarérettek úgyhogy legkésőbb onnantól a kicsiket is egyesével külön kell venni.
Ja, ne szaporíts. Vegyél munkanélküli, ingyenélő "tenyésztőtől" jó drágán beltenyészetes hörcsögöt.
Kapsz mellé egy painttel készített kis gagyi családfát (ez lenne a törzskönyv, vagy mi?). Máris jobban megéri mint boltból venni.
Legalább nem a boltot támogatod, nem a szapikat, hanem a kapafogú 30 évesen is anyuci nyakán élő "tenyésztőt" akinek büdös a munka.
Köszönöm a válaszokat. Tudom hogy magányos állatok utánuk olvastam mielőtt megkaptam őket, és írták hogy ritka eset ha el tudják viselni egymást hosszútávon, az enyémek nem verekednek egyáltalán, szeretik egymást,ezért voltak együtt tartva.
A kis hörcsögöket 4 hét után el tudnám ajándékozni valahova (kereskedés, hörcsögmentés, stb.)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!