Dzsungáriai törpehörcsög?
Beszerzési helyet nem tudok, de van tapasztalatom dzsungáriaival, ismerős megunt állatát vettük át. Nekem nem jött be. 1 évig élt. Vannak, akik imádják, de rettentő pici, törékeny, nehezen kézhez szoktatható, éjszaka hajtja a kereket, büdös (nem, nem a helye, kifejezetten az állatnak van egy számomra kellemetlen alapszaga, ráadásul nem is szabad egyszerre és gyakran takarítani, mert felkavarja, ha nem érzi a saját szagát), és nem akarsz olyan dolgokat a hűtődben látni, amiket eszik. A gyerekek kedvéért ne legyen szerintem, két nap alatt ráunnak, magának való, azt szereti, ha békén hagyják, ha kiszökik, nehéz megtalálni, befogni. Ha te valamiért beleszerettél, nézz utána a tartásának, de nagyon macerás.
Tengerimalacaink is voltak, szociális szempontból sokkal jobb, kötődik, nevére hallgat, iszonyú cuki, még trükköket is megtanulja, pl forog. Némelyik félénk, de jól kézhez szoktatható. Tenyésztőt is könnyebb találni. Nem büdös. A pisije az, de ha naponta kiszeded a pisis részeket, semmit sem lehet érezni. De: költséges, ha megbetegszik, fokozottabban költséges, nagy helyigénye van, kiszórja a forgácsot, szénát, ha elutaztok, nehezebb elhelyezni, mint egy kutyát vagy egy macskát. Havonta vágni kell a körmét. Nekünk az egyik öt, a másik 6 és fél évig élt. Nekem ez sok volt, főleg az ápolás része, nem lesz több kisállatunk. Nem én vágytam rá, hanem a gyerek, de a felelősség és a munka az enyém volt. De a tengerimalac százszor jobb, mint a hörcsög. Ja, és a Tengerimalac nem harap, hacsak nem véletlenül, ha kézből adod a kaját. A hörcsögök harapósabbak, bármi nem tetszik neki, odakap. A tengerimalacok nem, bár lehet, hogy a nemtől is függ, nekünk két lány volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!