Bogaras a hörcsögőm?
Kis barna bogarakkal van pár havonta tele a ketrece, (nem vérszivo bogár) amikor észre veszem nagy takarítás höri ketrecben mindent kifertőtlenitek, kicserélek mindent, az összes meglévő bontott kajáját dobom ki mert tele van ezzel bogárral.
Észre vettem h bekőltoztek a konyhába a fűszerekhez, 1-1 észre vettem fürdőbe tetápolo kupak alatt, a konyhába csokiknál, és most kislányom lepedőjén ahova nem rég kibukot abba foltba, mintha z édesre mennének vagy nem tudom. Ha esetleg valkinek volt van hörcsőge hogy szabadult meg ettől bogártól?
Folyamatosan zárom a fűszereket fertőtlenítem azt a szekrény, napokban elajándékozzuk a hörcsögőm is.
A magkeveréket mindig fagyasztani kell, és csak pár napra elegendőt előlhagyni.
A normálisabb magkeverékeket nem kezelik rovarvédő szerekkel(ártana a hörcsögnek), így előfordulhat, hogy bogaras. Pont ezért van ráírva például a glirexes magkeverékre, hogy fagyasztani kell.
Három nap fagyasztóban tartás után meghalnak a bogarak a magkeverékben, de én azt javaslom, hogy az új bogarasodás megelőzése érdekében folyamatosan fagyaszd.
Bogarasodás esetén cserélni kell az almot, felszerelést, terráriumot ecetes vízzel fertőtlenítsd, a tisztítószerek légúti megbetegedéseket okozhatnak a hörcsögnek.
Valószínűleg nem a hörcsög a hibás hanem hogy kosz van.
Egyébként a hörcsög ketrecet egyszerre fullba nem szabad kitakarítani,sokkot okozhat neki a sok új szag...meg nem tudom milyen fertőtlenítőszert használsz a közelében de remélem max ecetet/citromlevet.
Amúgy szerezd be máshonnan a kaját és ne papírdobozost vegyél. Ha pedig a dobozba látsz bogarat rakd be a fagyasztóba estéreykifagynak a kis bogarak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!