Mi a jele annak, hogy tetszik a simi a nyulamnak?
Igen , kocogtatja a fogait.
Bár a fogkocogtatás lehet gubbasztással párosulva fájdalomra utaló jel, simi közben is csinálják, vagy ha "vekniben" alszanak magukban is .
Olyan mint amikor a macska sorokból csak náluk kocogtat.
Én vele alszom, mindig simizem a füle közt vagy a nózi felett és csinálja , meg dugja oda a kis fejét.
Ahogy mások is írják, a fogát kocogtatja. De ahogy nem minden macska egyformán sűrűn dorombol, úgy a nyulaknál sem mind egyformán fejezi ki. Nekem az egyik nyuszim rögtön kocogtat mindenre, ami tetszik neki, míg a másik a simire általában csak közelebb jön, nyomja a kezem alá a fejét, stb. de nem kocogtat az idő nagy részében. Személyiség kérdése is, ugye.
Annyival kiegészíteném az első válaszoló kommentjét, hogy míg a macskáknál maga a dorombolás lehet sok mindennek a jele (stressz, fájdalom, boldogság, stb), a tényleges fogkocogtatás a nyulaknál csak a jóllété. Ha fájdalmuk van, akkor nem pontosan úgy "kocogtatnak", inkább "morzsolgatják" a fogaikat, vagy csikorgatják őket. Más a hang és az ütem is, aki hallotta már mindkettőt az egyből tudja a különbséget. Persze az a jó, ha valaki még nem hallotta őket fogat csikorgatni, sajnos hasfájásra fogékony nyusziknál előfordul többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!