Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Aki ölt már nyulat, az megtart...

Aki ölt már nyulat, az megtartotta a prémet is?

Figyelt kérdés

Itt nem a városi állatvédőkhöz szólok, 18+ ha ez kell.

Kicsit zsírosnak találtam, de ez fajtától is függ igaz? Le kell kaparni késsel a zsírt, prémet besózva kell tartani 1 napig, majd lekaparni róla a sót és aztán bekenni tojással majd szárítás után alaposan kimosni szappanos vízzel. Ti így csináltátok? Mi lett belőle?



2022. nov. 8. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Nem foglalkoztam a prémmel, túl bonyolultnak gondoltam
2022. nov. 8. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Én sem készítettem még ki, mert nincs rá kereset, saját részre pedig nem kell. Akiktől hallottam, hogy csinálták/ják, azok ezt a tojásos részt nem említették. Csak a kifeszítést, sózást, szárítást (sajnos sorrendet, meg hogyanokat nem tudok...)
2022. nov. 8. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nyulat enni miért baj? :D Eszek én durvább dolgokat is.
2022. nov. 8. 22:28
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Az ilyen tökfilkókat milyen lombikban keltetik? A házi nyúl emberemlékezet óta haszonálat, a vad nyúl meg vadhús.


Az hogy lehet babusgatni is, később jött.

2022. nov. 8. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Mi se foglalkoztunk sose a bundájával.

Pedig gyerek koromban volt hogy 300 nyulunk is volt, rendszeresen vágtunk is belőle, persze a nagyja az külföldi import volt.

Viszont Olaszországban, ahova vitték, ott ha jól tudom, felhasználták a prémet is.

Szóval lehet, hogy csak nagyban éri meg csinálni.

2022. nov. 9. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi sosem tartottuk meg a prémjét, és nem jelentkezett érte senki.
2022. nov. 9. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%
Timsóval ki lehet dolgozni az fehéríti is,előbb leszedni róla a húst zsírt,sózni 1-2 hétig aztán korpás,vagy lisztes esetleg savós meg sós timsós vizes oldatba tenni.Javasolnám hogy keress rá arra hogy hide tanning with alum.Angol nyelven van de segíthet ez is.Házilag jó kidolgozni ugyanis ha a hús és a bőr is hasznosítva van nem ok nélkül hal meg az állat.
2023. nov. 2. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Illetve nem muszáj sózni az csak tartósítás.
aug. 12. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Egy módszert mutat itt be egy hölgy a nyúlbunda házi feldolgozásáról: https://www.youtube.com/watch?v=t1fEfjsFeII
aug. 28. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!