#10 és utána? Nem bántani akarlak, tényleg érdekel. Kiteszed Cirmike urnáját a polcra?
2022. szept. 25. 09:09
12/25 anonim válasza:
11, Nem, a hamvakat persze haza is lehet vinni, de ott is lehet hagyni.
Ha kertes házban laknék akkor a kertbe eltemetném, de így nem tudom hová, kint csak valami random helyre biztosan nem ásnám el.
2022. szept. 25. 19:14
13/25 anonim válasza:
#11: Én ha nem is polcon, de itthon tartom szeretett macskám hamvait. A húgom meg a kutyája hamvait.
#12: Minek fizetni 36 ezret a hamvasztásért, ha ott hagyom? Az állatorvos olcsóbban elintézi a fentebb említett utak egyikén.
2022. szept. 25. 19:25
14/25 anonim válasza:
#12: Ahogy már írtam, én a ház melletti park egy nyugodt szegletében temettem el egyik macskámat. Csináltam egy nem túl feltűnő, kis "sírhelyet" neki, és itt megmutatkozott, hogy Mo-on milyenek emberek élnek: akár hány tujacsemetét ültettem oda, mindíg ellopták. Egy szép terméskövet és egy darab márványszerü kődarabot tettem oda, azokat is ellopták. Kaptam valakitől bambuszt, odaültettem, fűnyírásnál levágták (persze nem tudták mi az, így érthető). Ültettem másikat, odatűztem egy "ez bambusz, ne vágd le!" feliratot, ezután kiásták és ellpták a bambuszt is.
2022. szept. 25. 19:34
15/25 anonim válasza:
#12 értem, köszönöm a választ
(11)
2022. szept. 25. 20:01
16/25 anonim válasza:
13, vidéken lakom, itt valamennyivel olcsóbbak az árak, a hamvasztás a kisállat súlyától függ, nekem tengerimalacaim vannak, kb. 1 kg a súlyuk, így a hamvasztásuk biztos nem kerülne olyan sokba. De ez amúgy függene attól, hogy hol érné a halál, ha itthon akkor felkeresnék egy kisállat hamvasztót a közelben, ha az állatorvosnál, akkor az ő segítségét kérném.
14, Ez elég szomorú, hogy ilyen emberek vannak. :( Én kiskoromban kertes házban laktam és hörcsögeim voltak (nem egyszerre, egymás után) és őket a kertbe temettük el.
2022. szept. 26. 00:10
17/25 anonim válasza:
Nálunk, nagyvárosban az állatorvosok egy országos kisállathamvasztót ajánlgatnak, annak van a közelben kihelyezett telephelye. Egy macska hamvasztása 2 éve 36 ezerbe került, ebben benne volt egy totál ízléstelen urna, ami úgy néz ki, mint egy köpőcsésze.
2022. szept. 26. 09:18
18/25 Maya Bunnyheart válasza:
Közterületen tilos eltemetni pl erdőben,parkban stb.
Így ezek a lehetőségek vannak:
-Családi házban lakó rokon kertjébe temetni, vagy ha van valami telked akkor oda.
-Kisállat hamvasztás, erre vannak cégek, elhamvasztják az állatot és egy urnában visszakapod. Sajnos ebben már van tapasztalatom.
- Kisállat temető pl Budapesten van ilyen.
- Állatorvosnál hagyás, ebben az esetben egy közös hamvasztóba kerül a többi tetemmel.
2022. szept. 26. 14:07
19/25 anonim válasza:
Városban lakok, én az elpusztult hörcsögeimet eddig mindig kivittem a város széli kiserdőbe, és ott elástam.
2022. szept. 29. 01:43
20/25 anonim válasza:
Régebben eltemettük őket. Pár éve hallottam hogy van hamvasztás is. Ha legközelebb ilyen jellegű megoldás kell, hamvasztás lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!