Mivel etetitek a tengerimalacaitokat?
Egy kis közvéleménykutatás. :)
Hányszor etetitek egy nap? Mit kap nálatok főeleségnek? Mit adtok neki nasinak stb?
Széna, friss fű mert falun tudtam neki adni frissen olyat, amiről tudtam, hogy tényleg tiszta.A tengerimalac nem magevő, amit úgy látszik 1es sem tud, ezért pelletált tápot kapnak/kaptak, alakjának köszönhetően megfelelő módon támogatják a fogak kopását is, télen szükségessé válik a C-vitamin pótlása, heti egy alkalommal C-vitamin tartalmú cseppek formájában. Heti 1-2 alkalommal mehet zöldség-gyümölcs.
Tilos adni pl.: kenyér, burgonya, sárgarépa(cukor tartalma miatt), az olajos magvakat, ne adjunk tejterméket, sem ennek származékait, sem húst. Hangsúlyozom: tengerimalac kizárólag növényevő.
Nagyjából így.
A mi tengeri malacunk imádta a paradicsomot :-)
Széna mindig volt előtte, friss füvet is kapott minden nap ( vidéken élünk) valamint a tápot. Szerette a salátát is nagyon, de azt csak módjával mertünk neki adni, néha kis gyümölcsöt....
Széna 2 tartóban, egy belülről a rácsra akasztható fa tartó és egy lyukacsos farönk a forgácsra helyezve.
Napi 3*1 teáskanál Cunipic Alpha Pro malactápot kap, de néha csak 2 vagy ritkán 1 kanállal, mert ha nem eszi meg, akkor nem adok addig újat.
Napi 1*, munkából hazaérve kap jutifalatot, vagyis inkább kárpótlást, egy db lucerna karika formájában, azt nagyon szereti.
Napi 1* adok egykét kis csík zöldséget, többnyire fehérrépa, sárgarépa, uborka, zeller, cukkini, ritkán alma vagy 1-2 levél spenót.
És ezzel ki is merült az étlapja, mert mást nem eszik meg.
Szèna 60%
30%tàp
10% zöldség
(Állatorvosi asszisztens vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!