Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi lenne jó neki? (vadászgörény)

Mi lenne jó neki? (vadászgörény)

Figyelt kérdés

jövő héten lesz egy 8 hetes vadászgörényem.

most jön a tél és kint van neki a ketrece.

kint maradhat úgy hogy sok rongyot teszek be neki vagy inkább hozzam be a házba?

mekkora függőágy kell neki? amiben ha nagyobb lesz is kényelmesen eltud feküdni.

mekkora doboz kell neki amiben eltud bújni?

fiú göri lesz.

16/F

2010. szept. 21. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nem értem, miért tartod kint a görényed. Ez nem jó neki, neked meg így felesleges tartanod. A görénynek pont az a lényege, hogy akkor lesz kedves, bájos, bújós, ha mindig a gazdájával lehet. Bármennyire is érthetetlen, csupán azért mert ő egy görény, nagyon is társas lény. Egyedül nem érzi jól magát (a megoldás a jó gazda és nem egy másik görény!)!

Nem érdekes mennyi rongyot raksz a ketrecébe. Annak sincs értelme, hogy a ketrecben többet legyen, mint veled.

Függőágyat én egy félbehajtott kispárnahuzatból csináltam neki, de mondjuk az enyémek nem igazán voltak ketrecben és főként rajtam aludtak.

A görény nagyon gyorsan elvadul, ha nem fogalkoznak vele és szerintem nem akarasz olyan görényt szelidítgetni, aki már 6 hetesen képes elropogtatni fagyasztott csirkefejeket ebédre?!

Hím görid lesz. Nekik pézsma szaguk van, ami nem büdös, bár orr kérdése. Pézsma alapú parfümöt is gyártanak, tehát ez megítélés kérdése. Nekem is az volt az egyik, albínó, hihetetlen egyéniség, bár nagyon vadan jött hozzám.

Nem értem miért kell neki doboz. A görény szeret játszani ez tény, de erre egy doboz nem megfelelő. Nálam kartonból kialakított "csőrendszerben" szaladgáltak, nejlon zacsi "hegyen" ugráltak, bújkáltak (le kell vágni a zacsik fülét, és kivágni mind a négy sarkukat, különben veszélyes lehet), volt labdájuk is, de főként velem szerettek lenni.

A görény nem egy "bulis" kis jószág. Érző lény és hihetetlen értelmes. Ha nem jól tartják bőven megbosszulja magát és ilyenkor a kedves gazdik sokszor az ablakon kidobással fenyegetőznek. Gondold át még egyszer ezt a görény dolgot, ha nem lehet veled, akkor inkább hagyd rá! Neki is jobb lesz, mert esélye lesz esetleg jobb helyet találni, neked is, mert megmarad minden szöveted és nem kezd el kilyuggatni a rossz tartás miatt a tépőfogaival.

2010. szept. 23. 14:47
 2/9 A kérdező kommentje:

hm....

köszi a segitséget ennek a felét már tudtam:) 2 éve olvasgatok görikröl hogy mi a szokásuk mit csinálnak hogyan kell velük bánni! azért csináltam neki kinti ketrecet mert aztmondta a tenyésztöje hogy ha kint van akkor nagyobb bundát növeszt és igy ki is lehet vinni a szabadba nem lessz semmi baja! meg neki is kint van a görénye. Ha valami mégsem megy akkor a tenyésztö is meg még pár göri tartó ember tud segiteni. tölük is meg tudtam volna kérdezni nah de már mind1. nagy részt velem lessz ne féltsed öt biztosan nem fog elvadulni:) söt....

nem félek a harapásátol mert 1 ideig a kismacskám nem kapott száraz kaját csak konzervet és igy eléggé éles volt a foga... az 1 picit fájt:) tudom hogy a göri nagyobbat tud harapni! tudom hogyan lehet leszoktatni mindent tudok(elméletben) már 2 éve gondolkodom azon hogy legyen görim! mostmár tudom hogy képes vagyok felnevelni és szeretni!

2010. szept. 23. 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia .Nekem is vannak gorieim (3) .Az igaz,hogy jobban birjak a hideget de en nem raknam ki oket semmi penzert !!!Nekem a szobaba vannak .Nincs budos sem furdetve vannak .. a fuggo agy mindegy szerintem mert ugyis ossze huzza magat habar nekik meg van egy rendes agy is .szerintem ennyi .
2010. szept. 23. 17:05
 4/9 A kérdező kommentje:
én sem szerettem volna kirakni! nem érdekel hogy büdös meg azt ivartalanitással kilehet játszani! tudom hogy fürdetni sem szabad sokat mert akkor kiszárad a böre és az is büdös... nekem a tenyésztö mondta azt hogy jobb lenne neki kint de majd meglátom! gondoltam rá hogy énis szobában tartom de ha felkel 5 kor és játszani akar akkor annak nem örülnék:) áh most már tényleg nem tudom:S lehet hogy kikell tapasztalnom hogy mi a jobb! azért köszi a segitséget
2010. szept. 23. 19:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Én hörcsögöm egész északa karikázik :). Az elején nagyon zavart, de megszoktam, ja és ne tartsd kint. a bözéről pedig annyi, hogy a ketrecen takarítani kell neki, hogy ne legyen büdös, nem tudom, hogy mibe tartják a görényket, de én szalmába tenném, az jót tesz neki, mert azt rágni is tudja, meg könnyen cserélehető.
2010. szept. 24. 15:44
 6/9 A kérdező kommentje:

hörim nekem is van:D nagyon sok féle állatunk van(volt)

tudok minden alapvetö dolgot az etetéstöl a gondozáson át minden kacatot hogy hogyan lehet sétáltatni meg hogy a H hám a legjobb neki... minden meg van de most be kell rendezni a ketrecét és pár dologban kértem segítséget, hogy házilag hogyan lehet ilyen cuccokat barkácsolni!

2010. szept. 24. 17:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is kinn tartom a görim (teraszon). Semmi baja sincs :)

Sajna a 4 emeletes ketrece nem férne el a lakásban :)

2010. szept. 24. 18:03
 8/9 A kérdező kommentje:

még is vannak akik kint tartják őket!!

nekem is az a baj hogy nem fér el a ketrec a szobában és kicsi ketrecben meg nem szeretném hogy szenvedjen...

persze valószínűleg többet lesz nálam mint a ketrecben de azért az az ö kis területe:)

2010. szept. 25. 08:55
 9/9 A kérdező kommentje:
mindenre megkaptam már a választ köszi a segitséget:D
2010. szept. 25. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!