Milyen kutyát éredemes kihozni menhelyről?Én 40 éves sok szabadidővel rendelkező kutyust szerető férfi vagyok.
Én azt mondom, hogy a legfontosabb, hogy milyenek az életkörülményeid: kinti, benti, vagy kinti-benti lenne a kutyus, milyen méretűt szeretnél/fér bele az életedbe, mennyit lenne egyedül a kutya, mennyi szabadidőd van, mennyire élsz aktív életet, sportolsz-e valamit és ebbe szeretnéd-e bevonni a kutyát is, szűkebb-szélesebb családba be kell-e illeszkednie, vannak-e gyerekek, van-e allergiád, mennyire vagy tisztaságmániás stb.
Ha kölyköt szeretnél legyél tisztába azzal, hogy ez mivel jár.
Ezekre őszintén próbálj meg válaszolni, hogy amennyire lehet megóvd magad a csalódásoktól.
Olyan menhelyet keress, ahol ismerik a kutyákat, kérnek bemutatkozást, hogy mit tudsz nyújtani, mit szeretnél/mit nem szeretnél, és ahol lehetőséget adnak, sőt elvárják, hogy legalább néhányszor menj oda ismerkedni a kutyával, vidd el sétálni vagy játszani vele.
Nyilván vannak elképzeléseid a külsőről, meg is lehet nézegetni az örökbefogadható kutyusokat a menhely weblapján vagy FB oldalán, de lehet, hogy az adott kutyust nem fogják neked ajánlani, és az is lehet, hogy "szerelmes" leszel élőben egy máshogy kinéző kutyusba a viselkedése alapján. Ne legyél nagyon csalódott, de az első séta alkalmával valószínűleg rád se fog bagózni a kutyus, mert egy leszel a sok-sok alkalmi sétáltató közül, kell pár alkalom és némi virsli, hogy üdvözöljön, figyelni kezdjen rád. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!