Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpenyulamnak mitől lehet...

Törpenyulamnak mitől lehet hasmenése?

Figyelt kérdés

Törpenyulamnak este szokott lenni lágybélsara, amit visszaeszik. Most olyan mintha csak lágy széklete lenne, nem bogyózik már vagy két-három órája és csak ez a fajta széklete van. Viszont nem fáj a hasa és eszik mindent. Szénából is jóízűen evett nemrég. Vizet is iszik. A kedve sem rossz. Minden ugyanolyan, csak lágy széklete van. De többször is úgy láttam, mintha lehajolna hogy visszaegyen valamit, de nem teszi meg valamiért. Nem tudom eldönteni, hogy hasmenése van. Mit lehet tenni ebben az esetben? Hétvégén az ügyeleteken csak sűrgős eseteket látnak el, ha mondjuk nem eszik és nincs széklet sem. Tehát ha rendesen eszik, látszólag nem fáj semmije, mivel nem egzotikus orvosok vannak, így a hasmenéssel nem hiszem hogy tudnának bármit is csinálni.

Mit tehetek én? Csak szénát kapjon? Vagy mit adjak neki?

2022. máj. 13. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogd egy napos széna kúrára. És nagyon figyelj rá. Ha bármi romlás állna be az állapotában akkor azonnal vidd orvoshoz. Nem árt felderíteni egzotikus állatorvost a környékeden (tudom, hogy keves van sajnos), mert a legtöbb esetben egy hagyományos végzettségű orvos szinte semmit nem tud kezdeni egy olyan állattal ami nem kutya vagy macska. Illetve nem árt otthon tartani vészhelyzet esetére probiotikumot
2022. máj. 14. 00:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Van egzotikus állatorvosunk. De ő hétvégén nincs. És az ügyeleten nem hiszem tudnak mit kezdeni a hasmenéssel. Nem megy neki folyamatosan. És ilyen tájban egyébként is a vitamin széklet szokott lenni. Szóval nem tudom ez hasmenés vagy csak nem eszi vissza a lágybélsarát.
2022. máj. 14. 00:40
 3/5 A kérdező kommentje:
De lehet hogy ez ilyen enyhébb hasmenés? Mert az étvágya jó.
2022. máj. 14. 00:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, lehet enyhébb hasmenés. Ezért javasoltam, hogy egy napig kizárólag csak szénát kapjon. Mit eszik amúgy alapból, hogy néz ki az étrendje?
2022. máj. 14. 00:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Most kezdődött el a bogyózás.

Eddig még soha nem volt hasmenése.

Szénát kap egész nap, tápot, növényeket is, de nem minden nap és nem túl sokat. Inkább zöldeket kap, úgy értem, hogy pl a répának a levelét adom neki és nem a gyökerét. De a fő a széna egész nap és reggel és este kis táp. A növények kiegészítésként, nem főételként.

2022. máj. 14. 01:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!