Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kérdések törpenyúl tartással...

Kérdések törpenyúl tartással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Már hónapok óta szeretnék törpe nyuszit itthonra (panel lakás). Milyen lényeges információk vannak velük kapcsolatban? Mennyire rágják meg a dolgokat? Mennyire hangosak éjszaka? Ki kell-e őket engedni szaladgálni? Egyedül lehet-e őket hagyni? (Ki tudnak-e szökni a ketrecből) Akinek van nyuszija, érdekelne mik a tapasztalatok velük kapcsolatban. :) Köszi a segítséget!

2022. ápr. 13. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire rágnak meg dolgokat? Nyuszi függő én úgy vettem észre az előző nyuszim nagyon sok mindent megrágott a mostani nyuszim pedig mióta itt van nem rágott meg semmit. :)

Mennyire hangosak este? Mivel ők éjszakai állatok így én úgy gondolom ,hogy eléggé hangosak is tudnak lenni.

Ki kell őket engedni szaladgálni? Igen természetesen ki kell engedni őket nem ajánlott folyamatosan a ketrecbe tartani de inkább javasolnám a karámot mert az jobb nekik legalábbis én így gondolom.

Lehet őket egyedül hagyni ha megfelelő ketreced/karámod van nem szoktak kiszökni belőlük.

Nekem van nyuszim mint említettem fentebb ha bármi kérdésed még velük kapcsolatosan szívesen segítek .. :)

Fontos ,hogy ez csak az én véleményem más nyuszisok lehet nem értenek egyet velem ezek csak a saját tapasztalataim voltak.:)

2022. ápr. 13. 17:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyuszifüggő de általában a kábeleket szeretik elrágni. Az enyém az mondjuk nem, ő a falat szereti bontani :D természetesen ki kell őket engedni, nagy mozgásigényük van, az a legjobb, ha egész nap szabadon van. Igen, ki tudnak szökni a ketrecből, az enyémnek sikerült :D Estére be van zárva mert nem lehet felügyelet nélkül hagyni, mindenhova felugrik, eszi a falat stb. Napközben pedig amikor itthon vagyok egész nap kint van. Ha bármi egyéb kérdésed van írj nyugodtan privátban :)
2022. ápr. 13. 17:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém semmit nem rágott meg, max baba korában. Nemhogy kiengedtem a ketrecből, hanem eleve kint lakott, a ketrecbe csak a dolgat vegezte, meg enni járt. Amikor dolgozni mentem, akkor is szabadon volt. Mondjuk nagyon sokat foglalkoztam vele, a szobatisztaság mellett trükkökre is tanítottam.

Napkozben egyébként alszik es ahhoz elbújt par kedvenc helyre.

Éjszaka hangos, eszik, mászkál.

12 évig élt, egy ketrecben szerintem ez kizárt.

2022. ápr. 13. 18:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenképp számolj azzal nyuszi vásárlás előtt, hogy brutál sok betegsége lehet és nagyon kevés a hozzáértő orvos. Az enyém sajnos így halt meg😞
2022. ápr. 13. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Na igen, egzotikus orvoshoz kell vinni, mert csak az ért hozzájuk. Tehát kutyás-cicás nem jó. Az meg a másik, hogy tényleg sok betegségük lehet, ami sok költséggel is jár az állatorvosnál. Kell lennie otthon "nyuszi patikának" ami minden olyan gyógyszert tartalmaz, amivel el tudod látni, míg eljutsz egy egzotikus orvoshoz. Ivartalanítani kell őket, ami szintén nem olcsó mulatság. A jó minőségű tápról, szénáról és fapelletről nem is beszélve.
2022. ápr. 13. 23:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Feltétlenül olvass utána a google-ban. Pl. Ezért szívás a nyúltartás a lakásban. Több okos tanácsot tartalmazó olvasmányt találsz ebben a témában. Nehéz az állandó szénáról gondoskodni, a zöld eledelről. A tápot ne áruházban vegyed, hanem állateledel boltban, felébe kerül. Nálunk szétrágott két lap-top vezetéket, telefonzsinórt, mosógép szívócsövét, mobiltöltőt. Szerencsére ki tudjuk engedni a kertbe, ott tud mozogni.
2022. ápr. 14. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!