Mit csinál ilyenkor a tengerimalacom avagy 3hónaposan vemhes lehet e egy nőstény tengerimalac?
Egy hozzáértővel mindenképpen állapíttassátok meg a nemüket. A 3 hónapos tengerimalac gyakorlatilag még fejlődő kölyök, és a vemhesség rengeteg energiát elvesz tőle. Lehet, hogy nem pusztul el, de nagyon leterheli a szervezetét.
Nőstényeknél ez a duruzsolva riszálás lehet a dominancia kimutatása is, de én azért elvinném, mondjuk egzotikus állatorvoshoz, vagy felraknék egy képet az alfelükről a facebookos "Tengerimalacok - Értük és Velük" csoportba, ahol az adminok maguk is szakértők a témában.
A másik meg, hogy a Malackafalvától senki ne vegyen malacot. Egy szaporítótelep, ahol előfordul beltenyészet is, és nem foglalkoznak az állatok egészségével. Persze kérdező nem a malacaid a hibásak, ne büntesd őket, de legközelebb lehetőleg ne támogasd a szaporítót, azzal hogy malacot veszel.
Ez nekem is inkább a hierarchia felállításának tűnik, kimutatja, hogy ő akar itt a domináns lenni. Ez két lány tengerimalacnál is teljesen normális az első időszakban.
Egyébként nem malackafalváról, hanem egy másik kisállat kereskedésből vettem a két lány malacomat, és az egyiknek néhány hét után elkezdett nőni a hasa, és lett két új malacka. Utánaolvastam, és sajnos elég gyakori, hogy nem jól állapítják meg a nemet a kereskedésekben. Ami szerencse azért, hogy a másik malacról is bebizonyosodott, hogy lány, és ő nem lett vemhes, pedig őt is egy ketrecben tarthatták a fiúval.
A kicsiket elvittem dokihoz, hogy mondja meg ki a fiú meg a lány, a fiút elajándékoztam egy ismerősömnek és nemsokára ivartalanítva lesz, és kap maga mellé egy lányt. A lány meg nálam maradt, így lett három tengerimalacom. <3 :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!