A nyuszim véletlenül bambusz leveleket evett. Azt olvastam hogy mérgező. Most meg fog halni?
Inkább pandává, de komolyra fordítva a szót, vidd el hozzáértő állatorvoshoz (exotikus állatokkal foglalkozó) mondd el mi történt, mikor és mennyit evett és tapasztaltál-e viselkedésváltozást, vagy produkál-e már valamilyen tüneteket a nyuszkó.
Habár én azt találtam, hogy csak a bambuszrügy mérgező (ki tudja miért... ezekben sosem bízok, hogy csak a friss hajtás mérgező) és csak az igazi bambusz, egy telefont megejtenék, ha nem tapasztaltam változást.
Plusz - ez ne hajtsa a hanyagságodra a vizet kérdező - de sok mérgező növény csak az állat meghánytatásáig, hasmenéséig jut el, nem feltétlenül halálos. Csak perpillanat erről a bambuszról sehol nem írják, hogy milyen mechanizmussal, vagy milyen tüneteket okoz, és egylapon említik a tiszafával, az egyik legmérgezőbb növénnyel meg mondjuk a burgonya levelével, ami tényleg csak fosat.
Fontos viszont figyelembe venni, hogy egy nyúlnál már ezeket is kúrálni kell (orvosi iránymutatással), mert mint növényevő állat, borzasztó érzékeny a bélflórájának összetételére, aminek változására, a belek nem megfelelő működésének következtében el is pusztulhat.
Ömlengésem lényege: Konzultálj az állatorvosotokkal!
#1, a koala eukaliptuszt eszik, a panda eszik bambuszt...
Kérdező: [link]
szóval a bambusz _rügye_ tartalmaz némi cianidot, hasonlóan a sárgabarack-maghoz. De ritkán szokott halálos mérgezést okozni... persze érdemes állatorvosnak megmutatni, ha van rá mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!