Törpenyúl tartásának milyen hátrányai és előnyei vannak?
Sokat kutattam a téma után, de a tapasztalatok is hasznosak lennének.
Nimfa papagájt terveztem volna venni párban de sokan mondták gondolkozzak el. Így a törpe nyuszikra esett a választásom.. Párban vagy egyedül érdemes őket tartani?
Benti nyuszi lenne vagy lennénel, mennyire "veszélyes" a bútorokra, kanapéra/ágyra és a parkettára?
Két cicám van kinti benti cicák, ha ketrecben van a macskákkal lehet egy szobában?
Mennyire társas lény? Tényleg kötődik az gazdájához szorosan?
Előre is köszi a válaszokat^^
1.Butorokat szet is raghatja szoval sokaig ne hagyd oket felugyelet nelkul
2.Jobb ha nem egyedul van mert tarsas leny a nyuszi
3.Nem biztos hogy ki fog jonni a macskaval
Igen,kotodik a gazdihoz
Amugy nem jo ha be van egesznap zarva a ketrecbe,ki kell mindennap engedni hogy mozogjon
Nekem van 2 nyuszim és egy cicám. A nyuszik szabadon vannak a szobában, nyitott ketreccel. Nincsenek elszeparálva a cicával, jól megvannak, viszont az tényleg igaz, hogy van benne rizikó, mert egyáltalán nem biztos, hogy jól kijönnek majd. Nálam a nyuszik voltak előbb, amikor a cica ide került, még kisebb volt, mint a nyuszik. Most van olyan, hogy a nyúl negkergeti a 4szer akkora macskát.
Ha a nyuszinak van rágoja (faág, karton), akkor nem rágja nálam a butort, tapétát. A vezetékeket viszont el kell dugni, gégecsövezni.
Mindenképpen párban javaslom, és úgy, hogy naponta legalább 3 órát kiengeded, különben állat kínzás.
Köszönöm szépen, a nyuszi érdekében mégis a papagáj mellett döntöttem.
Köszönöm szépen a sok hasznos választ!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!